Java týden Java týden
Aprílový black friday tě nenechá v klidu! Až 80 % prémiového obsahu zdarma. Více informací
Pouze tento týden slevy až 80 % na programování v Javě

Diskuze: Špatné zobrazení v prohlížeči

HTML a CSS HTML a CSS Špatné zobrazení v prohlížeči American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Gregi1337
Člen
Avatar
Gregi1337:10.12.2018 5:21

Ahoj, absolvoval jsem tutoriál pro začátečníky a nyní se snažím dál se zdokonalovat. Vytvořil jsem si web, ale v prohlížeči Chrome se mi nezobrazuje v pořádku, ale paradoxně v Internet Exploreru se zobrazuje v pořádku. Sami se můžete podívat na vzorecky.eu

Zkusil jsem: Upřímně ani nevím, co pořádně zkusit. Mám snad nevhodně napsané css?

 
Odpovědět 10.12.2018 5:21
Avatar
Gregi1337
Člen
Avatar
Gregi1337:10.12.2018 6:19

Tak možná zjišťuji, že byla chyba v mém domácím PC.... na pracovním se mi zobrazuje v pořádku. 8-|

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2018 6:19
Avatar
Jakub Ráž
Člen
Avatar
Odpovídá na Gregi1337
Jakub Ráž:10.12.2018 11:19

Je možné, že na webu používáš prvky, které IE neumí správně zobrazit... Většina webů se na IE nezobrazuje správně.. Spíš zjisti jestli to funguje na Edge, Chrome, Firefox. Záleží také na verzi IE

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2018 11:19
Avatar
Gregi1337
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Ráž
Gregi1337:10.12.2018 12:27

Právě na IE se mi to zobrazovalo v pořádku, ale v Chromu ne. :D

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2018 12:27
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:10.12.2018 14:07

Ale, sim te. Pro chrome mam specialni suplik. Rika se mu kos.
Jestli chces spravne zobrazeni, fungovani, prejdi na Firefox. Alternativne Explorer. Cokoliv jineho je desne nespolehlive :)

Co zkusit? Zkus to udelat pres bootstrap. Ten ma pravdepodobne vyreseny i chrome.
https://getbootstrap.com/…ed/download/
https://getbootstrap.com/…ntroduction/#…
Melo by to jit stahnout, rozbalit do slozky a pak pouzit zakladni sablonu. Mozna v ni opravit cesty.
Nebo zkus starsi verzi, s tou mam dobre zkusenosti, co se tyce prehlednejsi dokumentace. Ale 4.1 nabizi vic moznosti.
https://getbootstrap.com/…2/index.html
https://getbootstrap.com/…started.html#… (2. File structure / 4. Basic HTML template)
https://getbootstrap.com/…ase-css.html

A nebo ti muzu zkouknout tve css. Ale ten problemovy prvek oramuj, treba cervene a napis, co to v chromu dela. Pac chrome instalovat rozhodne nebudu! :)

 
Nahoru Odpovědět  ±0 10.12.2018 14:07
Avatar
Gregi1337
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Gregi1337:10.12.2018 15:48

Moc díky za tvoji odpověď. Je to zvláštní, ale jak v Chrome tak v IE se nyní web zobrazuje správně.... Problém byl v tom, že ty tři obdelníčky nebyly vedle sebe, ale pod sebou. Nyní je vše v pořádku.

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 10.12.2018 15:48
Avatar
Jurajs
Člen
Avatar
Odpovídá na Gregi1337
Jurajs:10.12.2018 20:52

Jo přesně tak, buď to se nauč responzivni design a nebo bootstrap...pak nebudeš mít s tímhle problém...Za mě BOOTSTRAP :) ;)

 
Nahoru Odpovědět  +1 10.12.2018 20:52
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Odpovídá na Gregi1337
Peter Mlich:11.12.2018 11:13

To muze jit o nahodu. Zmena podminek, treba sirky obrazovky. Muzes zkusit dat si okno na 1/3 sirky obrazovky, 2/3 a pak pres F11 full screen. Muze to mit odlisne chovani.
Pokud foatujes, je treba si pohlidat marginy, paddingy.
Width = width + padding nebo jen width (podle prohlizece).
Nebo marginy vytekaji. Mas DIV, v nem P. Marginy z P se prenesou na okraje DIVu.

Nevim, zda ma smysl ti to vsechno vypisovat, na co muzes narazit jeste. Az ti to zacne zas zlobit, tak zkus to oramovat a lepe popsat, o co jde. Jakoze, treba do cerveneho ramecku nebo cervene background. Pak napises, ze to cervene se chova tak a tak za takovych podminek a ocekaval jsi, ze se to bude chovat tak a jinak.

Editováno 11.12.2018 11:14
 
Nahoru Odpovědět 11.12.2018 11:13
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Uživatel sítě :11.12.2018 13:21

Jestli chces spravne zobrazeni, fungovani, prejdi na Firefox. Alternativne Explorer. Cokoliv jineho je desne nespolehlive

Hmm, odvážné to řešení. Můžeš to prosím tě více rozvést? :-?

Nahoru Odpovědět  +1 11.12.2018 13:21
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Peter Mlich:11.12.2018 14:36

Tezko shrnout 30 let praxe do par vet. Proste to tak je, verim tomu a jsem o tom hluboce presvedcen. :)

Kdykoliv jsem se pokousel resit cross-browser zalezitosti, narazil jsem na problem v Opere, tak dalsich prohlizecich. Odladit to slo jeste pro IE. Pro Operu a ostatni bylo nutne udelat hack nebo v pripade js kompletne navrhnout jine reseni. Casto jsem tam prototypoval funkce, ktere v ie a ff fungovaly nativne. Ale to je ale nevyhoda vseho noveho.

Ano, takovy prohlizec se da naprogramovat za tyden a pak cela leta opravovat chyby. A do ted vetsina chyb neni opravena.
A nebo to muzes od zacatku udelat poradne.
Bojim se, ze jak FF prejde na Chrome jadro, tak svet prijde o posledni pouzitelny browser. Pripadne se vynori spoustu chyb, ktere mela mozila uz opakovane opravene (jak netscape spravil chyby a zacali to predelavat na ff, tak se nekolikrat objevily chyby, ktere mel netscape nekolik let opravene, vykreslovani html, css, js a pod).

 
Nahoru Odpovědět  +1 11.12.2018 14:36
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Uživatel sítě :11.12.2018 17:24

Tak, každý má jiné zkušenosti a chápu, že za 30 let se udá spousta věcí. Takže, chápu tě.

Díky ti za objasnění.

Nahoru Odpovědět 11.12.2018 17:24
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Uživatel sítě :11.12.2018 17:37

I tak mi to nedá, ale rýpnu si. Je moudré upřednostňovat samotáře před většinou, když už i Edge bude postaveno na chromiumu? Mě se myšlenka jednotného vykreslovacího jádra (Blink) celkem zamlouvá a myslím si, že to ušetří nemálo vrásek kodérům.. :)

Samozřejmě, že většina prohlížečů si půjde svojí cestou, ale základ tam stále bude podobný né-li stejný.

Nahoru Odpovědět 11.12.2018 17:37
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:12.12.2018 7:55

Ono, jedna vec je jadro (hw, stahovani, kodeky) a druha je tvar (vykreslovani, zabezpeceni). Necham se prekvapit :)

Edge, ze prechazi na google system je pochopitela vec. Pokud sledujes zive.cz a jine zdroje. Google, ms a dalsi firmy ted vyvijeji webove technologie spolecne (audio/video kodeky, zipovani dat, jiny nez http protokol pro prenos a jine) a mam pocit, ze chromium ma ted verejne kody. Min. pro pro vsechny spolecnosti v te skupine. Takze, predpokladam, ze si do toho kazdy keca a udelaji to univerzalni, ze to staci pribalit k prohlizeci a pouzivat.

  • U audio/video kodeku psali neco o uspore az 40% dat proti aktualnim streamum, obrazkum. Takze ti budou tvrdit, na obrazovce, ze se jedna o jpeg, ale dokud si jej nebudes chtit ulozit, tak to bude o 40% mensi format obrazku. Ten ti pak nejspis dodatecne poslou
  • Pak tu mas zipovani stranek. Kdyz ma nekdo 80k htm kodu a zip to stahne na 5k, to mas 95% usporu (to uz se nejaky cas pouziva, ale musi to podporovat server). Nejspis to sjednoti pro vybrane spolecnosti. (a mozna by se dal presmerovat provoz i cizich stranek, ale to by museli presmerovat sifrovani pres vlastni servery. S https se prave situace komplikuje. To, co delala Opera uz nelze tak delat.)
  • A pak tu mas zmenu protokolu. Opet, kdyz to pujde, tak tobe budou tvrdit, ze jedes na https, ale vnitrne pojedou na udp. Nejspis to bude platit jen pro vybranou skupinu spolecnosti, jako treba pro youtube, google a fb a pod. Ale i tak to bude znacna uspora.
 
Nahoru Odpovědět 12.12.2018 7:55
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:12.12.2018 7:58

Sifrovani je nejspis duvod, proc vznika http3. To tam nejspis maji a nabidnou i jinym strankam nez vybranym spolecnostem. Ale na to je treba provest upgrady na tech serverech. Kdezto u vybranych spolecnosti muzou zavest prave ten mezi-certifikat.

 
Nahoru Odpovědět 12.12.2018 7:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.