Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy.
C# week

Diskuze: Srovnání jazyků na webové stránce

Aktivity
Avatar
Zdeněk Pavlátka:11.10.2013 17:43

Trochu jsem si pohrál s HTML a JavaScriptem a vytvořil tohle:

https://dl.dropboxusercontent.com/…mparing.html

Jeden program v devíti různých jazycích.

Editováno 11.10.2013 17:45
Odpovědět
11.10.2013 17:43
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Honza Bittner:11.10.2013 17:51

Nefunguje mi přepínání

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 17:51
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Jenkings:11.10.2013 17:51

Ani mně nejde přepínat jazyky :D

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 17:51
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Zdeněk Pavlátka:11.10.2013 17:56

To nechápu, u mě to jde. Co máte za webový prohlížeč?

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 17:56
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
11.10.2013 17:57
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Zdeněk Pavlátka:11.10.2013 17:59

Taky mi to přestalo fungovat. Nový odkaz: https://dl.dropboxusercontent.com/…/Compare.zip

Blblo spouštění stránky z dropboxu.

Editováno 11.10.2013 18:00
Nahoru Odpovědět
11.10.2013 17:59
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Honza Bittner:11.10.2013 18:09

Udělej to alespoň tak, aby byly všude stejné odřádkování ...

U JS by mělo být jen

//Jazyk JavaScript
for(var i = 0; i < 10; i++)
document.write("JavaScript ");

bez toho HTML, to samé pro PHP ...

U Pascalu nemáš for-cyklus

Když chceš něco srovnávat, dej tomu stejné podmínky ;)

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 18:09
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Kit:11.10.2013 18:11

A to tě jak napadlo prezentovat web přes Dropbox? Vždyť je to nepoužitelné.

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 18:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Zdeněk Pavlátka:11.10.2013 18:17

Nechtělo se mi to nikam nahrávat. A chyby už opravuju.

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 18:17
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Kit:11.10.2013 18:20

Místo té armády nbsp raději použij značku <pre>.

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 18:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Nahoru Odpovědět
11.10.2013 18:23
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Honza Bittner:11.10.2013 18:30

Ještě uprav kde máš závorky, odentrování atp ...
Prostě aby bylo všechno stejné :)

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 18:30
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Zdeněk Pavlátka:11.10.2013 18:44

Moc nechápu, co máš na mysli. Dej sem prosím ukázku.

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 18:44
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
FastNode
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
FastNode:11.10.2013 19:34

Myslím, že ukazovali třeba na ty složené závorky. U Javy máš { hned za názvem, u Céček o řádek níže. Dál bych buď vyházel nepotřebné knihovny, třeba crt u Pascalu nebo všude inkludoval stejný počet knihoven. Co se týče <samp>, tak podle diskuzí na stackoverflow se spíš používá <code>, ale to je jenom sémantika.

Značka <pre> ti text vypíše písmem, kde mají všechny znaky stejnou délku, jako v Notepadu.

Editováno 11.10.2013 19:36
 
Nahoru Odpovědět
11.10.2013 19:34
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Kit:11.10.2013 20:22

Ještě bys to mohl přestat balit do zipu...

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 20:22
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Zdeněk Pavlátka:11.10.2013 22:18

Samotný soubor použít nejde - viz první příspěvky a na nezazipované složky mi to nechtělo dávat odkazy (nevim jak teď, už jsem to dlouho nezkoušel).

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 22:18
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Kit:11.10.2013 22:31

Snažíš se použít Dropbox na něco, k čemu není určen. Tak se nediv, že s tím máš takové patálie. Kdybys to dal na nějaký freehosting, udělal bys lépe.

I samotný zdroják vypadá hodně divně. Proč to tam všechno cpeš přes Javascript? Stačí to napsat do několika divů s display:none a jenom je podle potřeby zapínat a vypínat.

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 22:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Honza Bittner:11.10.2013 22:48

Dokonce na to ani JS nepotřebuješ, stačilo by využít :target. ;)

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 22:48
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Zdeněk Pavlátka:12.10.2013 8:43

To se používá jak?

Nahoru Odpovědět
12.10.2013 8:43
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Kit
Zdeněk Pavlátka:12.10.2013 8:49

Nechtělo se mi hledat freehosting a instalovat program k nahrání na server kvůli jednomu souboru.

Nahoru Odpovědět
12.10.2013 8:49
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Honza Bittner:12.10.2013 8:50

uděláš si tlačítka s a href="#NECO" + divy se stejnými ID

potom po kliku budeš mít to #neco v url...

do css pak dáš styly pro :target

Editováno 12.10.2013 8:51
Nahoru Odpovědět
12.10.2013 8:50
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
12.10.2013 8:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Zdeněk Pavlátka:12.10.2013 8:57

Díky za všechny rady, během dneška to zkusím upravit. :)

Nahoru Odpovědět
12.10.2013 8:57
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Kit
Zdeněk Pavlátka:12.10.2013 9:44

přes :target nejde upravit vlastnost display.(dají se jen skrýt, ne zobrazit)

Editováno 12.10.2013 9:47
Nahoru Odpovědět
12.10.2013 9:44
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka:12.10.2013 10:21

Třetí (a snad poslední) verze:
https://dl.dropboxusercontent.com/…/Compare.zip

Nahoru Odpovědět
12.10.2013 10:21
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Kit
Zdeněk Pavlátka:12.10.2013 11:50

Nakonec jsem to musel řešit zase přes JavaScript.

Nahoru Odpovědět
12.10.2013 11:50
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
FastNode
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
FastNode:13.10.2013 0:16

Třeba na webzdarma ani nepotřebuješ program, mají tam webového správce souborů.

Editováno 13.10.2013 0:16
 
Nahoru Odpovědět
13.10.2013 0:16
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na FastNode
Snorlax:13.10.2013 0:21

to samý enodra... a ta je podle mě i lepší

Nahoru Odpovědět
13.10.2013 0:21
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na FastNode
Kit:13.10.2013 0:28

Dnes už je k dispozici FTP klient i jako doplněk prohlížeče.

Nahoru Odpovědět
13.10.2013 0:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
FastNode
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
FastNode:13.10.2013 0:31

Pravda. Případně ještě http://www.net2ftp.com

 
Nahoru Odpovědět
13.10.2013 0:31
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na FastNode
Kit:13.10.2013 0:37

Tuším, že některé textové editory mají FTP klienta také vestavěného, např. PSPad.

Nahoru Odpovědět
13.10.2013 0:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Honza Bittner:13.10.2013 0:40

přes :target jde ostylovat všechno ...

Nahoru Odpovědět
13.10.2013 0:40
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Zdeněk Pavlátka:13.10.2013 7:46

Jen to, co není pevně definované přes css(třídní a ID selektory) nebo atributy v html.
A netušil jsem , že je to s tím freehostingem tak jednoduché, příště se budu chlubit přes něj. :D

Editováno 13.10.2013 7:50
Nahoru Odpovědět
13.10.2013 7:46
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Honza Bittner:13.10.2013 9:19

Když říkám že jde vše, tak jde vše :D

Nahoru Odpovědět
13.10.2013 9:19
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 34 zpráv z 34.