Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
C# .NET + discount 30

Diskuze: Tabulky

Aktivity
Avatar
Nikolas
Člen
Avatar
Nikolas:16.1.2014 16:35

Ahoj, rád bych se zeptal - jsem v html asi tak ve 13 lekci takže to tam možná ještě někde je, ale mojim problémem je tabulka. Jde o to že tam mám 2 řádky a 3 buňky v každé buńce nějaký obrázek, jenže když chci zmenšit na procenta, vylézá to mimo buňku i mimo layout. A když už to zkrotím pomocí widht, tak je to nepřirozene. Proto bych se chtěl zeptat na nějaký další návody s tabulkama?
Děkuju:)

 
Odpovědět
16.1.2014 16:35
Avatar
Odpovídá na Nikolas
Michal Žůrek - misaz:16.1.2014 16:40

místo width skus použít max-width.

/*
Ačkoliv je tabulka fajn bylo by možná dobré si u takových věcí zvyknout na <figure> a float:left. Pracuje se s tím líp.
*/

 
Nahoru Odpovědět
16.1.2014 16:40
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
mkub
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Nikolas
mkub:19.1.2014 2:17

a mas tam chybu a to na riadku <p><table></p>
zle je tam vnorena tabulka v tagu <p>

spravne:

<p>
<table>
<tr><td>...</td></tr>
.
.
.
</table>
</p>

a okrem toho bolo by lepsie, keby si namiesto vkladania screenu z IDE vlozil zdrojovy kod pomocou prislusnej ikonky

 
Nahoru Odpovědět
19.1.2014 2:17
Avatar
Nikolas
Člen
Avatar
Nikolas:19.1.2014 20:25

Super, díky moc, max-width pomohlo:)
A pozkouším i <figure>

Vidím, tak příště i se zdrojovým kódém a dík za jištění chybky:D:)

 
Nahoru Odpovědět
19.1.2014 20:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.