Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
C# week
Avatar
Zdeněk Pavlátka:3.5.2013 16:05

Nedají se znaky < a > v textu označit, aby je prohlížeč bral jako obyčejný text a ne jako tagy?

Odpovědět
3.5.2013 16:05
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Amomym
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Amomym:3.5.2013 16:11

dalo by se to udělat tak, že i při najetí by byl ukazatel myši normální, ale když by se na to kliklo, tak by se přesunulo na nějakou tu stránku

 
Nahoru Odpovědět
3.5.2013 16:11
Avatar
Odpovídá na Amomym
Zdeněk Pavlátka:3.5.2013 16:15

Proč to máš jako odpověď když neodpovídáš na otázku?

Editováno 3.5.2013 16:17
Nahoru Odpovědět
3.5.2013 16:15
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Amomym
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Amomym:3.5.2013 16:17

tak to bych řekl že nejde, ale počkej na ostatní co ti na to řeknou

 
Nahoru Odpovědět
3.5.2013 16:17
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Michal Maršálek:3.5.2013 16:34

Můžeš už na serveru automaticky nahradit < a > za &lt; a &gt;

Editováno 3.5.2013 16:35
 
Nahoru Odpovědět
3.5.2013 16:34
Avatar
Odpovídá na Michal Maršálek
Neaktivní uživatel:3.5.2013 16:53

to je zbytečné, lze použít atribut code

<h1>Můj super kód</h1>
<code>
  <a>bmkrmka</a>
   ....
</code>

Výstup

Můj super kód
   <a>mbkrmka</a>
Editováno 3.5.2013 16:54
Nahoru Odpovědět
3.5.2013 16:53
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Čápka:3.5.2013 16:54

Nene, v code musíš také entitovat.

Nahoru Odpovědět
3.5.2013 16:54
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Neaktivní uživatel:3.5.2013 16:55

No tak ne, melu kraviny, pardon :D

// EDIT - jak jsem to hledal na rychlo tak jsem to nějak zmotal, myslel jsem xmp, ale nevím proč, validátor se na to netváří, asi už to není validní :P

Editováno 3.5.2013 16:58
Nahoru Odpovědět
3.5.2013 16:55
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Daniel Vítek:20.5.2013 15:25

jde to udělat přes PHP

<?php
echo(htmlspecialchars('<a href="http://devbook.cz">Devbůk</a>'));
?>

nebo, jak psal Michal, to jde přes entity...
Pokud máš delší text, můžeš použít David Jančíkův generátor
http://www.itnetwork.cz/…ntity-a-zpet

Editováno 20.5.2013 15:25
Nahoru Odpovědět
20.5.2013 15:25
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:20.5.2013 15:31

Co jde udělat přes PHP? Netuším, na co odpovídáš.

To, co jsi napsal, se hodí, pokud prezentuješ HTML v surové podobě.

Nahoru Odpovědět
20.5.2013 15:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Daniel Vítek:20.5.2013 15:38

...bylo to pro Zdeněk Pavlátka :)
jsem zapomněl dát odpověď...

Nahoru Odpovědět
20.5.2013 15:38
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:20.5.2013 15:45

Aha, tak v tom případě to sedí.

Nahoru Odpovědět
20.5.2013 15:45
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět
20.5.2013 16:43
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Zdeněk Pavlátka:28.5.2013 19:29

V otázce jsem měl na mysli samotné znaky < >, ne odkaz.

Nahoru Odpovědět
28.5.2013 19:29
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Daniel Vítek:28.5.2013 21:12

Ajo :D
Nevím kde jsem na ten odkaz přišel :D

Nahoru Odpovědět
28.5.2013 21:12
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Zdeněk Pavlátka:29.5.2013 16:03

Nejsi jedinej. (Msave) :D

Nahoru Odpovědět
29.5.2013 16:03
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Amomym
Daniel Vítek:29.5.2013 17:49

jde to udělat, třeba u odkazu

HTML
<a href="http://mojestranka.cz" class="odkaz">Při najetí je kurzor normální</a>

CSS
.odkaz:hover { cursor: default; }

mělo by to fungovat...

Nahoru Odpovědět
29.5.2013 17:49
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.