Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy

Diskuze: Text input širší než tabulka.

Aktivity (3)
Avatar
vosa53
Člen
Avatar
vosa53:22.9.2014 15:03

Ahoj, když mám tento kód tak proč, je text input o 2px širší než tabulka?

<html lang="cs-cz">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
        </head>
        <body style="margin: 0px; padding: 5px;">
<input type="text" style="width: 100%; height: 20px; margin: 0px; border-width: 1px; border-style: solid;">
<table style="width: 100%; height: 20px; margin: 0px; border-width: 1px; border-style: solid;"></table>
    </body>
</html>
 
Odpovědět
22.9.2014 15:03
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vosa53
Honza Bittner:22.9.2014 16:33

Pravděpodobně tam hraje roli další veličina - možná padding?

Nahoru Odpovědět
22.9.2014 16:33
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
vosa53
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
vosa53:22.9.2014 17:44

Paddingem to není, dal jsem jim oběma border 0px a mají stejnou velikost, ale nechápu proč se u text inputu nebere do width i velikost borderu a u tabulky ano.

 
Nahoru Odpovědět
22.9.2014 17:44
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
KleoCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na vosa53
KleoCZ:22.9.2014 19:24

Ano, paddingem to není, ale je to v display :)

Default je totiž u tabulky nastaven na display: table, ten ovšem vypočítá o ony 2px menší element => řešení: display: inline-block;

http://codepen.io/…86/pen/aolcC

Věcné postřehy: proč máš css v html ?? A prosím pro příště používat codepen, jsfiddle nebo jiný prohlížečový editor :)

Nahoru Odpovědět
22.9.2014 19:24
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Avatar
vosa53
Člen
Avatar
Odpovídá na KleoCZ
vosa53:22.9.2014 20:41

Ok, díky :) , css v html mám proto, že jsem to narychlo testoval v prázdné stránce přímo v html editoru chromu a přišlo mi to jen takhle na testování jednodušší.

 
Nahoru Odpovědět
22.9.2014 20:41
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.