Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Swiftu. Zároveň využij výhodnou slevovou akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
discount 30 + hiring
Avatar
Marek Jakoubek:5.10.2019 16:14

Jsem u HTML a CSS nový a začal jsem s WebStormem (jsem student a mám to zadarmo) a nevím jak nastavit URL projektu resp. HTML souboru.

Zkusil jsem: Zkusil jsem již různě vyhledávat na internetu ale nic moc jsem nenašel.

Chci docílit: Byl bych velice rád kdyby mi někdo tedy poradil jak na to.

Děkuji.

 
Odpovědět
5.10.2019 16:14
Avatar
Milan Turyna
Tvůrce
Avatar
Milan Turyna:5.10.2019 19:07

Nechapu tvuj dotaz, html soubor se vola pomoci URL kde je umisteno, pokud nepouzivas rewrite. Zkus ukazat nejaky priklad aby jsme vedeli o cem mluvis.

 
Nahoru Odpovědět
5.10.2019 19:07
Avatar
Jaroslav Smrž
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Marek Jakoubek
Jaroslav Smrž:6.10.2019 8:26

Pokud se jedná pouze o HTML a CSS, tak URL v lokálním prostředí nikde nenastavuješ. Pokud myslíš nasazení na produkci (webhosting), tak to se dělá tak, že přeneseš soubory pomocí FTP klienta na server hostingu. Jestli se jedná i o PHP v lokálním prostředí (XAMPP, WAMPP, ...) a chceš nastavit další doménu / subdoménu pro projekt, tak to se dělá v config souborech XAMPP a souboru .htaccess. Myslím, že je tu na toto téma nějaký premium článek v sekci PHP. Na produkčním serveru se to řeší zřízením subdomény a směrováním přes .htaccess.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
6.10.2019 8:26
/* Life runs on code */
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Jan Kerhart
Člen
Avatar
Jan Kerhart:6.10.2019 19:04

Chápu-li tvůj dotaz správně, tak toto IDE neřeší. Jako URL v prohlížeči použiješ cestu k souboru v tvém systému. Pro soubor index.html umístěný na mé ploše např. takto:

file:///C:/Users/Honza/Desktop/index.html

Důležitý je "protokol" file:// tím řekneš prohlížeči, že chceš zobrazit soubor a následuje klasická cesta.

 
Nahoru Odpovědět
6.10.2019 19:04
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Smrž
Marek Jakoubek:12.10.2019 13:31

Děkuji mockrát, jsem začátečník a mám se ještě hodně co učit. Nepoložil jsem správně otázku, avšak jsem rád, že někdo pochopil, jak jsem to myslel.

Editováno 12.10.2019 13:33
 
Nahoru Odpovědět
12.10.2019 13:31
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.