Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
C# .NET + discount 30
Avatar
Kamil
Člen
Avatar
Kamil:27.12.2013 0:33

Zdravím,

pokouším se v HTML 5 udělat hlavičku která by byla do čtvrt obrazovky(pří­klad...) Ale bohužel nehne se to pod výšku písma...

<!DOCTYPE html>
<html lang="cs">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Úvodní strana</title>
<link rel="Stylesheet" href="css/index.css">
</head>
<body>
      <header>
             <section class="image">
             <!-----Pro Image---->

             <!------------------>
             </section>

             <!--- Pro menu----->
              <nav>
                 <ul>
                    <li><a href="">Pokus</a></li>
                    <li><a href="">Pokus</a></li>
                    <li><a href="">Pokus</a></li>
                    <li><a href="">Pokus</a></li>
                    <li><a href="">Pokus</a></li>
                    <li><a href="">Pokus</a></li>
                 </ul>
            </nav>
            <!------------------>
     </header>
</body>
</html>
*{margin:0px;padding:0px;font-family:century gothic;}
header{background:#1b2466;height:45%;}
ul{text-align:right;}
li{display:inline;}
a{color:white;text-shadow:2px 4px 5px black;}

Děkuji za pomoc

Editováno 27.12.2013 0:34
 
Odpovědět
27.12.2013 0:33
Avatar
Filip Pýrek
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Kamil
Filip Pýrek:27.12.2013 0:39

Výška se nedá nastavit v % toto musíš přes JS

$(document).ready(function(){
    $("header").css("height", $(window).height()*0.45);
});
Nahoru Odpovědět
27.12.2013 0:39
„The best way to predict the future is to invent it.“ — Alan Kay
Avatar
Kamil
Člen
Avatar
Kamil:27.12.2013 8:07

Proč přes JS?

 
Nahoru Odpovědět
27.12.2013 8:07
Avatar
Kamil
Člen
Avatar
Odpovídá na Filip Pýrek
Kamil:27.12.2013 9:45

Vyřešil jsem to,že jsem to celé přepsal do html 4....

 
Nahoru Odpovědět
27.12.2013 9:45
Avatar
Odpovídá na Kamil
Michal Žůrek - misaz:27.12.2013 9:57

a jak sis tím pomohl?

prdni tam selector pro body a :root, který obou nastaví height na 100%:

body, :root {
        height:100%;
}
 
Nahoru Odpovědět
27.12.2013 9:57
Avatar
Filip Pýrek
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Kamil
Filip Pýrek:27.12.2013 9:58

Sám vidíš že to nefunguje & mě to taky nikdy nefungovalo => Asi to vůbec nefunguje. Jedno z řešení: JS.

Nahoru Odpovědět
27.12.2013 9:58
„The best way to predict the future is to invent it.“ — Alan Kay
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Filip Pýrek
Michal Žůrek - misaz:27.12.2013 10:00

proč by se výška nedala napsat v CSS? Výška v % se bere od rodiče, v jeho případě body, jenomže on to body nemá nastavené, čili musí dát

body {
        height:100%;
}

ale teď máme další problém body taky bere velikost v % od rodiče no a tím je :root, tak mu taky nastavíme výšku:

:root {
        height:100%;
}

no a teď to bude mít podle představ, ještě protože 2 selektory nastavují totéž je můžeme sloučit.

body, :root {
       height:100%;
}
 
Nahoru Odpovědět
27.12.2013 10:00
Avatar
Filip Pýrek
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Filip Pýrek:27.12.2013 10:01

Tak to jo, neznám to :root, takže mi to nikdy nešlo...

Nahoru Odpovědět
27.12.2013 10:01
„The best way to predict the future is to invent it.“ — Alan Kay
Avatar
Honza Bittner
Tvůrce
Avatar
Honza Bittner:29.12.2013 1:28

Výška se nedá napsat normálně v %, jelikož body má vlastně nekonečnou výšku...
Výška se dá nastavit pouze tehdy, když má rodič nastavenou výšku.

Nahoru Odpovědět
29.12.2013 1:28
Student FIT ČVUT :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Avatar
alfonz
Člen
Avatar
alfonz:29.12.2013 21:55

Ja teda misto :root pouzivam html

Nahoru Odpovědět
29.12.2013 21:55
lmao
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na alfonz
Kit:29.12.2013 21:58

To není nejlepší nápad. Už proto, že kořenovým elementem nemusí být html.

Nahoru Odpovědět
29.12.2013 21:58
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.