Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
Využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací. Zároveň pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Swift
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:13.3.2014 18:47

Ahoj, řekněme že mám web a soubor kde jsou nějaký informace.
Chtěl bych, aby ten soubor šel zobrazit pouze pokud se na něj bude přistupovat z toho webu například pomocí iframu (PHP funkce radši ne).

Mám takové teorie.
Na webu nastavit cookie a v tom souboru zkontrolovat jestli existuje (Pokud ano, soubor se načte), ale problém mám v tom, že nejspíše soubor budu mít na jiném serveru.
Druhá teorie byla, že bych to povolil zobrazit jen pro určitou IP, ale pokud bych to udělal přes iframe, použila by se IP uživatele a ne serveru, že?

Máte tedy nějaké řešení, popřípadě dokončení těch mých teorií?

//Zkusil jsem teď ještě přistoupit přes iframe na soubor kde bylo PHP na zápis textu do souboru, ale PHP se vůbec nespustilo, tak nevím -.-

Editováno 13.3.2014 18:50
 
Odpovědět
13.3.2014 18:47
Avatar
Uživatel sítě :13.3.2014 18:54

Co takhle na heslo?

Jednoduchý formulář, předefinuješ si heslo a pokud bude souhlasit, soubor se zobrazí..

Nahoru Odpovědět
13.3.2014 18:54
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:13.3.2014 18:58

Ne, tak to nechci.
Chci aby ten soubor šel zobrazit prostě jen z webu, aby prostě když někdo vytáhne odkaz toho souboru tak aby na něj nepřistupoval přímo.

//Sakra, proč můžu odpovídat jen na svoje příspěvky a na tvůj ne? :(

Editováno 13.3.2014 18:59
 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 18:58
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Uživatel sítě :13.3.2014 19:04

Tak co autorizace pomocí .htaccess?

Nahoru Odpovědět
13.3.2014 19:04
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:13.3.2014 19:18

Přes .htaccess leda povolit jen určitou IP, ale ikdyž použiju iframe, nebo file_get_contents() tak to vždy jde z IP uživatele.
Nebo jsi to myslel jinak?
Nechci to nijak heslovat, chci aby to mohl zobrazit každej, ale jen z webu.

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 19:18
Avatar
Uživatel sítě :13.3.2014 19:25

No můžeš zakázat tedy linkování, podobně jak se to dělá například na obrázky..

Nahoru Odpovědět
13.3.2014 19:25
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
:13.3.2014 19:25

PHP include? třeba? tu stránku hoď do samostatné složky a potom k ní hoď htaccess, co povoluje přístup jenom z 127.0.0.1...

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 19:25
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:13.3.2014 20:00

Už je to jedno, upustil jsem od toho, ale teď ještě takovej malej problém :(
Chci smrsknout HTML kód na jeden řádek, ale ikdyž ho v souboru mám tak, stejně mi to editor v Chromu zobrazí pěkně strukturovaně -.- To už to ta mrcha sama formátuje, nebo jsem to prostě špatně vložil do toho souboru?

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 20:00
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
:13.3.2014 20:01

Upravuješ správnej soubor? :D

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 20:01
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Zdeněk Bauer:13.3.2014 20:05

Jojo, upravuju, je tam jen jeden :D
Ale prostě to ten Chrome asi sám formátuje, protože to dělá i na jiných webech :( No nic, nevadí :)

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 20:05
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
:13.3.2014 20:07

Pošli URL, řeknu ti, jestli to taky vidím úhledný... (Safari)

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 20:07
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Zdeněk Bauer:13.3.2014 20:27

Ajo, zapomněl jsem že mám i ostatní prohlížeče :D
Jo, fakt to ten Chrome formátuje, žádnej jinej to nedělá -.-

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 20:27
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
:13.3.2014 20:28

Emh :D Vidíš...

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 20:28
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Zdeněk Pavlátka:13.3.2014 20:37

Jojo, chrome to formátuje. Hodí se to při hledání chyb.

Nahoru Odpovědět
13.3.2014 20:37
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Neaktivní uživatel:13.3.2014 21:32

Není jedinej rozumnej důvod pro to, abys měl html na jednom řádku :)

Nahoru Odpovědět
13.3.2014 21:32
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Zdeněk Bauer:13.3.2014 21:34

Potřebuju ztížit orientaci v něm, takže to je on :)

 
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 21:34
Avatar
alfonz
Člen
Avatar
alfonz:13.3.2014 22:38

Firefox taky formátuje, ale jenom v konzoli, když si otevřeš zdroják(jako samostatný okno) tak je to tak jak jsi tu stránku napsal.

Nahoru Odpovědět
13.3.2014 22:38
lmao
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Neaktivní uživatel:13.3.2014 22:40

To je hloupost, tím, že ho napíšeš na jeden řádek, ho zas tak extra nezpřehledníš. A už byla zmíněná vývojářská konzole, existuje mnoho formatterů a další cesty, jak to vrátit zpět.

// Dodatek: práci to přidá jedině tobě, špatně se ti v tom bude orientovat a pokud bys měl dvě verze, tak je převádět je stejně opruz.

Editováno 13.3.2014 22:43
Nahoru Odpovědět
13.3.2014 22:40
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Michal Štěpánek:14.3.2014 9:46

Stačí si na těch stránkách, odkud to chceš spouštět vytvořit nějakou proměnnou a tu pak posílat do "té" stránky, kde budeš kontrolovat, jestli proměnná existuje. Pokud neexistuje, stránka se nezobrazí...

Nahoru Odpovědět
14.3.2014 9:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
mkub:14.3.2014 12:32

pridavam sa tu ku kolegovcom, taketo formatovanie HTML kodu je nepohodlne, sposobuje kopec chyb a uplne pridava praqcu autorovi toho kodu... ale existuju na to nastroje, ako ten html kod zneprehladnit, ale neviem, ako bude ta stranka potom fungovat aj v ostatnych browseroch, nielen v IE

 
Nahoru Odpovědět
14.3.2014 12:32
Avatar
Josef Kuchař - Pepa489:14.3.2014 12:41

Samotným HTML to normálním způsobem napůjde, to že to znepřehleníš si moc nepomůžeš, právě naopak

Nahoru Odpovědět
14.3.2014 12:41
2x piš, jednou debuguj
Avatar
Neaktivní uživatel:14.3.2014 15:22

Jak jsem pochopil, chce udelat neco jako:

view-source:http://www.windowsazure.com/en-us/
http://www.windowsazure.com/en-us/

A nejak to google neformatuje :D

Nahoru Odpovědět
14.3.2014 15:22
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.