Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
Avatar
KleoCZ
Člen
Avatar
KleoCZ:13.12.2013 8:59

Zdravím chlapi,

chtěl bych se zeptat na následující:

Měl jsem starý web, vytvořil jsem si nový web (s velkou pomocí devbooku, ale o tom jindy) a nahrál jsem jej na server. Bohužel se vyskytuje jeden problém! Když vepíši do linku ty stránky, tak se zobrazí ty staré stránky, kde chybí odkazy a podobně. Vím, že když dám ctrl+F5 , tak se mi to nakopne na ty nové. Potíž je v tom, že toto uživatel normálně neudělá (ten co již někdy byl na stránkách).

Je na to nějaký script nebo metadata ?
Tuším, že to má co dočinění s cookies, ale nevím si s tím rady?

Nějaké nápady ?

Odpovědět
13.12.2013 8:59
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na KleoCZ
David Čápka:13.12.2013 9:06

Má to co dočinění s cache, mnoho s tím neuděláš. Pokud vím, cachuje se hlavně CSS, můžeš u linku na něj dát navíc nějaký parametr, např. takto:

style.css?v=2

HTML by se cachovat nemělo.

Nahoru Odpovědět
13.12.2013 9:06
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Uživatel sítě :13.12.2013 11:32

Dříve jsem to řešil tak, že jsem udělal klasickou prasárnu, tedy:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css?<?php echo time();?>">

Avšak teď bych doporučil například dělat vždy po update css jiný obsah dané proměnné.

Když dokončíš prvky stránky, kterou jsi nezveřejnil, ale její postup jsi vyvíjel v css souboru, který normálně už uživatel má popř. uložený. Tak jednoduše změníš 'v' třeba na 3, můžeš si to zakomponovat do administrace.

Tak bych to třeba řešil, ale když třeba děláš práci u sebe na PC a potom přidáš nějaké prvky, tak by to stačilo bohatě ručně.. :)

Nahoru Odpovědět
13.12.2013 11:32
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
KleoCZ
Člen
Avatar
KleoCZ:13.12.2013 12:09

Díky, za tipy po práci to vyzkouším. Jen doplnění.

První stránky jsem nedělal já (a měly css, ale s jiným názvem než mám já) ... veškerý obsah jsem z ftp vymazal a nahrál jsem tam úplně nové hmtl s vlastními css, php, atd.

No dám to sem k náhledu, i když jsem původně nechtěl bo si to nezaslouží ani nálepku beta :D ale musel jsem s tím jít ven no :)

http://www.malujemeobrazky.cz/

Nahoru Odpovědět
13.12.2013 12:09
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.