Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
b.prokop
Člen
Avatar
b.prokop:26.6.2013 18:42

Mám někde chybu a nemůžu ji najít na této stránce http://prokop.yc.cz/vyvoj.htm zobrazování google chrom není v a exploreru je česky, navíc tato stránka je na středu tak jak by měla být a ostatní jsou u levého okraje. Mělo by to být nastaveno v CSS. Prodaďte prosím kde mám chybu.

 
Odpovědět
26.6.2013 18:42
Avatar
Odpovídá na b.prokop
Martin Bednář (xbedm01):26.6.2013 18:51

Špatné kódování. Zkus UTF-8

Nahoru Odpovědět
26.6.2013 18:51
I bez motta se dá žít
Avatar
b.prokop
Člen
Avatar
b.prokop:26.6.2013 19:16

hlavička stránky by měla být stejná všude je v ní toto: <body>
<html lang="cs-cz">
<head>
<meta charset="UTF-8" />
<title>vývoj</ti­tle>

<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</head>

 
Nahoru Odpovědět
26.6.2013 19:16
Avatar
Odpovídá na b.prokop
Michal Žůrek - misaz:26.6.2013 19:20

no ještě musíš nastavit kódovaní v souboru.

V PSpadu se to dělá někde v nabídkách (myslím úpravy nebo nástroje).

 
Nahoru Odpovědět
26.6.2013 19:20
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
b.prokop
Člen
Avatar
b.prokop:26.6.2013 19:31

v PSpadu mi to taky píše UTF-8

 
Nahoru Odpovědět
26.6.2013 19:31
Avatar
martin1pokorny:26.6.2013 19:31

Ono hlavička je všude stejná, ale na odkazované stránce se prapodivně objeví tag <body> před tagem <html>, to má za následek že se tam vloží ic lišta a zřejmě se už celá hlavička ignoruje.
Pokud jde o to zarovnání na střed, v souboru style.css nastavit
!important pro margin tagu body:
body {
...
margin: 0 auto !important
...
}

řeší to ale jen důsledek nikoliv příčinu proč se někde nastavuje pro body 0 margin.

 
Nahoru Odpovědět
26.6.2013 19:31
Avatar
martin1pokorny:26.6.2013 19:41

Takže margin: 0 si nastavuje ta vkládaná IC lišta s reklamou. Vzhledem k tomu že má ta lišta width: 100% tak jí nastavení margin: 0 auto !important pro body v souboru style.css nijak neovlivní.

 
Nahoru Odpovědět
26.6.2013 19:41
Avatar
b.prokop
Člen
Avatar
b.prokop:26.6.2013 22:34

moc díky martin1pokorny bylo to tak jak píšeš

 
Nahoru Odpovědět
26.6.2013 22:34
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.