Avatar
kolik
Neregistrovaný
Avatar
kolik:10.7.2013 12:33

hoj, určitě to existuje, jenom nevím jak to hledat :)
nějaká vlastnost css3 která obrázek zešediví? opacity nemyslím

 
Odpovědět 10.7.2013 12:33
Avatar
Robert Zemánek (bobánek):10.7.2013 18:26
-webkit-filter: grayscale(1);
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 18:26
Jsem jako holub.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kolik
Jiří Gracík:10.7.2013 18:28

Opacity nezešediví, ale zprůhlední ... ty kolíku :D

Nahoru Odpovědět  -2 10.7.2013 18:28
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Žůrek (misaz):10.7.2013 18:48

psal:
opacity NEmyslím

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 18:48
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Čápka:10.7.2013 18:50

Jsou k tomu CSS 3 filtry, ale budeš muset zas řešit všechny prohlížeče zvlášť. Já jsem si to na devbooku prostě zešedivěl v photoshopu.

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 18:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jiří Gracík:10.7.2013 19:35

Já umím číst - mě zajímalo, jak souvisí opacity a šedá barva?

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 19:35
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Theodor Johnson:10.7.2013 19:42

Aby se nenašel někdo kdo bude pokládat opacity za ztmavnutí (zešednutí) a napíše to sem

Nahoru Odpovědět  +1 10.7.2013 19:42
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Jiří Gracík:10.7.2013 20:32

Dobře, v životě by mě nikdo takový nenapadl, ale po některých zkušenostech s některými uživateli Devbooku uznávám, že máte asi pravdu :D

Nahoru Odpovědět  +2 10.7.2013 20:32
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:10.7.2013 20:39

Co použít javascript? Když umí ztmavit stránku tak musí umět i zešedivět ne ? :)

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:39
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:10.7.2013 20:45

Přinejhorším šedivý obrázek :D

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:45
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Honza Bittner:10.7.2013 20:46

asi nejsnadnější funkční řešení :)

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:46
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Jiří Gracík:10.7.2013 20:49

hlavně nemusíš řešit kompatibilitu :D i když občas mám pocit, že i obrázky je IE 6ka schopná zobrazit jinak ...

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:49
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Honza Bittner:10.7.2013 20:53

IE je zvláštní prohlížeč .. :D

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:53
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Jiří Gracík:10.7.2013 20:54

do verze 7 je to takovej random sázeč komponent ...

Nahoru Odpovědět  +1 10.7.2013 20:54
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
kolik
Neregistrovaný
Avatar
kolik:10.7.2013 21:03

nakonec jsem obrazrk upravil v photoshopu, jinak grayscale taky sel

 
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 21:03
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kolik
Jiří Gracík:10.7.2013 21:05

ten gray scale nebude podporovaný u IE myslím do devítky? To by mohl být docela problém :)

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 21:05
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Kit:10.7.2013 21:10

Často je lepší místo modifikace obrázku použít rollover.

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 21:10
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
martin1pokorny:10.7.2013 22:48

Napříč prohlížeči jedině mít jeden obrázek napůl. Levá strana barevná a prává černobílá, potom pomocí CSS přesouvat. A pokud by to musel být plnohodnotný obrázek včetně atributu alt & title tak bych řešil javascriptem(třeba jQuery) prohazování po najetí myší(a tak pobně¨) samozřejmě s příslušným vyvětlením v <noscript> (a tak podobně)

 
Nahoru Odpovědět  +1 10.7.2013 22:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martin1pokorny
Kit:10.7.2013 22:55

Do <noscript> se žádné vysvětlování nedává, protože to ruší při čtení. Klient ví, že nemá zapnutý Javascript a není třeba mu to vysvětlovat. Ta značka má podle definice jiný účel.

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 22:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
martin1pokorny:10.7.2013 23:09

optsvdu? definice:
The <noscript> tag defines an alternate content for users that have disabled scripts in their browser or have a browser that doesn’t support script.
ze http://www.w3schools.com/…noscript.asp

 
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 23:09
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martin1pokorny
Kit:10.7.2013 23:11

Upozorňování na nezapnutý Javascript není alternativní obsah. Na W3schools to mají špatně. Podívej se na W3C, ti to definovali.

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 23:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
martin1pokorny:10.7.2013 23:18

Asi si nerozumíme, pokud by dotyčný měl prohlížeč schopný zaměnit obrázek pomocí CSS, tak by použil CSS. Samozřejmě může se stát že prohlížeč danou funkci nepodporuje co by se v tom to případě mohlo stát tak u jednoho % z návštěvníků. V tom případě by se využilo javascriptu, který by to dokázal zařídit, no a pokud by byl javascript vypnutý by se došlo k závěru, který by se předložil k užřivateli, že se zobrazí obrázek, který se nebudě vůvec měnit (to představuje dalších 0,9% návštěvníků) a u toho zbytku to neřešíte a ono se to nějak zobrazí

Edit: a toho Javasriptu by se využilo, pokud by se jednalo o obrázek, který by musel obsahovat alternativní text (obrázek s určitou hodnotou)

Editováno 10.7.2013 23:21
 
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 23:18
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.