Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
discount 30
Avatar
kolik
Neregistrovaný
Avatar
kolik:10.7.2013 12:33

hoj, určitě to existuje, jenom nevím jak to hledat :)
nějaká vlastnost css3 která obrázek zešediví? opacity nemyslím

 
Odpovědět
10.7.2013 12:33
Avatar
Robert Zemánek (bobánek):10.7.2013 18:26
-webkit-filter: grayscale(1);
Nahoru Odpovědět
10.7.2013 18:26
Jsem jako holub.
Avatar
Odpovídá na kolik
Neaktivní uživatel:10.7.2013 18:28

Opacity nezešediví, ale zprůhlední ... ty kolíku :D

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 18:28
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Michal Žůrek - misaz:10.7.2013 18:48

psal:
opacity NEmyslím

 
Nahoru Odpovědět
10.7.2013 18:48
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
David Čápka:10.7.2013 18:50

Jsou k tomu CSS 3 filtry, ale budeš muset zas řešit všechny prohlížeče zvlášť. Já jsem si to na devbooku prostě zešedivěl v photoshopu.

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 18:50
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Neaktivní uživatel:10.7.2013 19:35

Já umím číst - mě zajímalo, jak souvisí opacity a šedá barva?

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 19:35
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Theodor Johnson:10.7.2013 19:42

Aby se nenašel někdo kdo bude pokládat opacity za ztmavnutí (zešednutí) a napíše to sem

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 19:42
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Neaktivní uživatel:10.7.2013 20:32

Dobře, v životě by mě nikdo takový nenapadl, ale po některých zkušenostech s některými uživateli Devbooku uznávám, že máte asi pravdu :D

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 20:32
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:10.7.2013 20:39

Co použít javascript? Když umí ztmavit stránku tak musí umět i zešedivět ne ? :)

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 20:39
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Neaktivní uživatel:10.7.2013 20:45

Přinejhorším šedivý obrázek :D

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 20:45
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Honza Bittner:10.7.2013 20:46

asi nejsnadnější funkční řešení :)

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 20:46
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Neaktivní uživatel:10.7.2013 20:49

hlavně nemusíš řešit kompatibilitu :D i když občas mám pocit, že i obrázky je IE 6ka schopná zobrazit jinak ...

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 20:49
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Honza Bittner:10.7.2013 20:53

IE je zvláštní prohlížeč .. :D

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 20:53
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Neaktivní uživatel:10.7.2013 20:54

do verze 7 je to takovej random sázeč komponent ...

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 20:54
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
kolik
Neregistrovaný
Avatar
kolik:10.7.2013 21:03

nakonec jsem obrazrk upravil v photoshopu, jinak grayscale taky sel

 
Nahoru Odpovědět
10.7.2013 21:03
Avatar
Odpovídá na kolik
Neaktivní uživatel:10.7.2013 21:05

ten gray scale nebude podporovaný u IE myslím do devítky? To by mohl být docela problém :)

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 21:05
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:10.7.2013 21:10

Často je lepší místo modifikace obrázku použít rollover.

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 21:10
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
martin1pokorny:10.7.2013 22:48

Napříč prohlížeči jedině mít jeden obrázek napůl. Levá strana barevná a prává černobílá, potom pomocí CSS přesouvat. A pokud by to musel být plnohodnotný obrázek včetně atributu alt & title tak bych řešil javascriptem(třeba jQuery) prohazování po najetí myší(a tak pobně¨) samozřejmě s příslušným vyvětlením v <noscript> (a tak podobně)

 
Nahoru Odpovědět
10.7.2013 22:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martin1pokorny
Kit:10.7.2013 22:55

Do <noscript> se žádné vysvětlování nedává, protože to ruší při čtení. Klient ví, že nemá zapnutý Javascript a není třeba mu to vysvětlovat. Ta značka má podle definice jiný účel.

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 22:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
martin1pokorny:10.7.2013 23:09

optsvdu? definice:
The <noscript> tag defines an alternate content for users that have disabled scripts in their browser or have a browser that doesn’t support script.
ze http://www.w3schools.com/…noscript.asp

 
Nahoru Odpovědět
10.7.2013 23:09
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martin1pokorny
Kit:10.7.2013 23:11

Upozorňování na nezapnutý Javascript není alternativní obsah. Na W3schools to mají špatně. Podívej se na W3C, ti to definovali.

Nahoru Odpovědět
10.7.2013 23:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
martin1pokorny:10.7.2013 23:18

Asi si nerozumíme, pokud by dotyčný měl prohlížeč schopný zaměnit obrázek pomocí CSS, tak by použil CSS. Samozřejmě může se stát že prohlížeč danou funkci nepodporuje co by se v tom to případě mohlo stát tak u jednoho % z návštěvníků. V tom případě by se využilo javascriptu, který by to dokázal zařídit, no a pokud by byl javascript vypnutý by se došlo k závěru, který by se předložil k užřivateli, že se zobrazí obrázek, který se nebudě vůvec měnit (to představuje dalších 0,9% návštěvníků) a u toho zbytku to neřešíte a ono se to nějak zobrazí

Edit: a toho Javasriptu by se využilo, pokud by se jednalo o obrázek, který by musel obsahovat alternativní text (obrázek s určitou hodnotou)

Editováno 10.7.2013 23:21
 
Nahoru Odpovědět
10.7.2013 23:18
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.