Java týden
30 % bodů zdarma na online výuku díky naší Slevové akci!
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy.
Avatar
Jan Michálek:18.9.2019 10:50

Zdravím,

jsem začátečník co se týká HTML a CSS, ale potřebuji zvětšit o pár procent logo na e-shopu přesněji jeho max-height: 60px; na max-height: 65px;(viz. screen1) , jen nevím co dělám špatně.

Vložil jsem STYLE tag do záhlaví viz. screen2.

ale na e-shopu se žádna změna neprojeví. Můžete mi prosím pomoct? Aspoň trochu navést co dělám špatně?

Mnohokrát děkuji.

Odpovědět
18.9.2019 10:50
Nemá cenu nic programovat, pokud se to neprogramuje geniálně.
Avatar
Jurajs
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Michálek
Jurajs:18.9.2019 12:04

Ahoj, proč píšeš styly do HTML, přece když chci změnit styl tak to změním v CSS
Takže si najdu nazevStylu.css a tam to přepíšu na max-height: 65px;
CSS do HTML nepatří !

Editováno 18.9.2019 12:05
 
Nahoru Odpovědět
18.9.2019 12:04
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:18.9.2019 14:26

Ja ti prozradim takovou fintu. Poradne se podivej na obrazek. Uz? Stale nic? Nuze, dobra, tedy...

[1]
Na prvnim obrazku dole vidis kompletni cestu, css path, seznam elementu, class a id. Copy, paste, zavorky a novy obsah a mas hotovo.

[2]
Na prvnim obrazku, vpravo, vidis css path, asi podle stylu. Tu zkopirujes, pridas zavorky, tvuj text a mas hotovo.
Pokud to nefunguje, pouzil prvni variantu, s elementy.

[3]
... Tvuj zapis ani nema smysl komentovat. To je i zacatecnikovi jasne, co je tam spatne. Napr

  • Chces menit parametry obrazku, img tag tam nemas. Bylo by logicke ho tam uvest pro vetsi srozumitelnost.
  • Dale bych tam uvedl minimalne class header-top, take pro vetsi srozumitelnost
  • A id header.

Tahle trojkombinace by mohla stacit. Ale stale muzes pouzit variantu 2 a 1.

Jenom si dovolim odhadnout, ze jsi bud uplny zacatecnik nebo podvodnik, ktery chce vymamit odpoved bez vlastniho pricineni. Zacatecnik mozna nechape zapisovani class, id, elementu.

**html** <header> **css** header
**html** <element class="mujnazev"> **css** .mujnazev (tecka+nazev)
**html** <element id="mujunikatninazev"> **css** #mujunikatninazev (krizek+nazev)
**html** <div> <div> <div> xxx </div> </div> </div> **css** div div div
**html** <div> <span> <span> xxx </span> </span> </div> **css** div span span
**html** <div> <span id="aaa"> <span class="bbb"> xxx </span> </span> </div> **css** div span#aaa span.bbb nebo se v pripade id pouziva casto jen #aaa span.bbb nebo #aaa .bbb

A na zaklade techto informaci by se jeden musel zeptat, kdyz na prvnim obrazku nikde nemas element s class "site", co tim basnik chtel vlastne rici? Kde na site prisel? Logicky z toho plynou 2 fakty. Bud nam podstrkujes nejaky nahodily kod a podvodem se snazis ziskat spravnou odpoved nebo fakt uplne vubec nerozumis css a tudiz nevim, zda bys mel resit takhle zapeklity problem predtim nez si neco nastudujes aspon z jakpsatweb.cz .

 
Nahoru Odpovědět
18.9.2019 14:26
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Reaktivní uživatel:18.9.2019 16:48

A na zaklade techto informaci by se jeden musel zeptat, kdyz na prvnim obrazku nikde nemas element s class "site", co tim basnik chtel vlastne rici? Kde na site prisel?

Možná by na to mohlo mít nějaký vliv to zalamování selektoru v devtools…

Nahoru Odpovědět
18.9.2019 16:48
Kdo je připraven, toho zaskočí něco jiného
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:19.9.2019 10:59

To zalezi na tom, jestli koukame na stejny obrazek :)

Vlevo dole radek se selektory, je mozne posouvat doprava do leva. Jestli myslis tohle zalamovani.

Vpravo u max height, tam mu to dost nesikovne zalomi site-name na site- + dalsi radek name. Nicmene, kdyby to cele oznacil mysi, zkopiroval a upravil, tak je to ok.

Vlevo, v html kodu ale vidis IMG, prednim je odkaz A, prednim H1 s class site-name... Az se dostanes k id header, v css #header. Kdyz si vemes pak vpravo ty selektory, zacinaji #header a musi to zkopirovat selektory podle html kodu. A v id=header uvnitr zadne site neni. Aspon v tech otevrenych vetvich.

Mno, ale mohl nastat jeste pripad prebijeni, kdy definice s id na zacatku vyhrava nad class. Ze by mu to neprepsalo.
#header .site-name a {color:blue;}
.site-name a {color:red;}
Zvitezi color blue, protoze id ma prednost. slo by to prebit pak asi elementem nebo important. Ale tahle situace asi nenastala.
#header .site-name a {color:blue;}
h1.site-name a {color:red;}
.site-name a {color:cyan !important;}


Edit: Jen chci rici, ze podle otevreneho html kodu tam nikde class .site neni. Je mozne, ze vlevo nekde je. Vpravo nikoliv, protoze to konci IMG.

Editováno 19.9.2019 11:00
 
Nahoru Odpovědět
19.9.2019 10:59
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.