Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Pythonu
Avatar
weverka
Člen
Avatar
weverka:14. února 13:23

Ahoj, přemýšlím o vyzkoušení Wordpressu na localhostu ( XAMPP), potřeboval bych vědět jestli to funguje jako u webhostingu že mi to smaže všechny weby, nebo to bude fungovat vedle nynějších projektů?

Odpovědět
14. února 13:23
Weby jsou budoucnost IT
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:15. února 12:12

???
Ja mam win. Mam xampp.
Bezne, kdyz instalujes wordpress nebo jiny php program, tak

  • stahnes si zip
  • rozbalis do slozky kde mas www, www/xyz-muj-wordpress/ (nebo jen xyz = nzev projektu, te webky) (u mne je to treba slozka, priklad: C:\xampp\htdoc­s\www\ev2c_hra­ward\ )
  • nastavis si opravneni ke slozkam, podle navodu na instalaci wp (u win mozna nemusis nic, tam ti asi nevadi, ze ma pristup vsude)
  • spustis si server apche / mysql
  • spustis si phpmyadmina
  • vytvoris si v nem databazi, treba xyzdb
  • vytvoris si uzivatele a priradis k db, aby mohl vytvaret, mazat tabulky, provadet insert atd (nebo pouzijes roota)
  • spustis instalaci pres php script pres localhost/www/xyz/in­dex.php (pokud jsi program nakopiroval do slozky, kde to apache vidi; muj priklad: http://localhost/…rd/index.php ; az na to, ze ja tam wp nemam, ale to neni ted podstatne)
  • v instalaci se te zepta na nazev db, jmeno uzivatele - pak ti vytvori tabulky
  • soucasne si overi, jake doplnky mas v php aktivovane, nektere nutne potrebuje. Jine spis zpristupni funkce navic, ale bez nich se obejde.
  • tez se zepta na superadmina pro WP, login + heslo, jake chces

Podle vyplneni ti dovoli pokracovat nebo ne.
A tez je dobrym zvykem u techto programu, ze po instalaci po sobe uklidi. Takze nektere soubor po instalaci smaze. Proto vyzaduje opravneni pro urcite slozky nejak nastavit. Ale to u win asi resit nemusis, ty to chces jen na hrani.

Tam je spis problem pak, kdyz bys chtel data pretahovat. Nede do sql tez uklada nastaveni. Pokud to mas jinak nez na hostingu, nemusi ti wp pak uz nabehnout nebo ne vsechno fungovat. Takze je dobre pri importu, exportu, kopirovat jen datove tabulky. A je dobre mit obe verze stejne. A nemit v jedne nejaky plugin, ktery v druhe neni. To pak muze mit jeden wp uplne jinou strukturu tabulek.
Tohle by mohl byt problem, pokud mas server, ktery si sam WP aktualizuje, pohlidat si pri obnoveni zalohy u sebe na disku, aby jsi tam mel stejne pluginy a strukturu tabulek.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
15. února 12:12
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
weverka
Člen
Avatar
weverka:16. února 9:22

Díky jen jsem chtěl vědět zda Wordpress bude pracovat na jednom webu a ne na celém serveru.

Nahoru Odpovědět
16. února 9:22
Weby jsou budoucnost IT
Avatar
Samuel Hél
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na weverka
Samuel Hél:16. února 13:13

Bude, stačí si oddělit databázi, popř. tabulky. Můžeš mít na jednom serveru klidně 100 Wordpressů, které spolu nijak nesouvisí.

 
Nahoru Odpovědět
16. února 13:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.