Avatar
done
Člen
Avatar
done:25.12.2013 15:47

Zdravím všechny, prosím o pomoc s tímto problémem:
Stáhl jsem si Android studio (pro Linux), rozbalil a spustil jsem studio.sh v terminálu, ale vyhodilo mi to chybu : "'tools.jar' seems to be not in Android Studio classpath.Please ensure JAVA_HOME points to JDK rather than JRE"

  • mohl by mi prosím někdo poradit co je špatně ?
Editováno 25.12.2013 15:47
 
Odpovědět 25.12.2013 15:47
Avatar
Vojtěch Pospíchal:25.12.2013 15:53

Nejsem si jistý jak to je na Linuxu ale na Windows to znamená že nemáš správně nastavenou cestu k JAVA_HOME variable. Mrkni na google: https://www.google.cz/search?…

Editováno 25.12.2013 15:55
 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 15:53
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Pospíchal
done:25.12.2013 15:55

Děkuji za reakci, kouknu na to:)

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 15:55
Avatar
Odpovídá na done
Vojtěch Pospíchal:25.12.2013 15:55

Promiň zapoměl jsem dát odpověď :)
EDIT:// Nemáš zač :)

Editováno 25.12.2013 15:55
 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 15:55
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Pospíchal
done:25.12.2013 17:12

Tak jsem to hledal a zkoušel, a zjistil jsem, že jediné co musím udělat je nastavit JAVA_HOME v bash_profile , ale můj bash_profile má příponu .swp a nejde mi nikde spustit, mohl by mi někdo prosím poradit co s tím ?

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:12
Avatar
Odpovídá na done
Vojtěch Pospíchal:25.12.2013 17:22

Vzhledem k tomu že nepoužívám Linux tak si opravdu nejsem jistý. Zkus ale Kit ův oblíbený Vim. Něco jsem našel na jejich stránkách. http://vimdoc.sourceforge.net/…recover.html Ale je to dost nejasné.

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:22
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Pospíchal
done:25.12.2013 17:25

Něco zkusím, děkuji za pomoc:) Jediné co chci je aby mi fungovalo to Android studio, ale nejsem si jistý jestli mi to nerozhodí ostatní programy.

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:25
Avatar
Odpovídá na done
Vojtěch Pospíchal:25.12.2013 17:28

Opravdu si nejsem jistý. Vím že na Windowsu jsou s ním taky celkem problémy. Rozhodně bych teď nepřecházel na Android Studio, dokuď nebude přinejmenším stejně funkční jako Eclipse.

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:28
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Pospíchal
done:25.12.2013 17:31

V Eclipse jsem se moc nevyznal, ale myslím že ho zpětně zkusím, pokud nepůjde Android studio.

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:31
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
mkub:25.12.2013 17:32

tak to je cele nejake cudne... akuze to distribuciu Linuxu pouzivas?

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:32
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
Kit:25.12.2013 17:33

Soubor .bash_profile je skrytý, nemá být spustitelný a nemá mít příponu. Příponu .swp dělá Vim u pracovního souboru (žurnálu), který po skončení editace likviduje. Zřejmě jsi ho nekorektně ukončil.

Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:33
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Pospíchal
done:25.12.2013 17:34

Problém vyřešen, podařilo se mi to nastavit, doufám že to není jenom chvilkové:) Zatím to funguje.

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:34
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
done:25.12.2013 17:35

Už jsem to vyřešil, ale máš pravdu opravdu mi ten terminál nějak spadl, když jsem měl spuštěný bash_profile.

Editováno 25.12.2013 17:36
 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:35
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
mkub:25.12.2013 17:54

tak to beriem spat, sorry

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 17:54
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
done:25.12.2013 18:38

V pořádku, jinak používám Ubuntu:)

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 18:38
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
mkub:25.12.2013 18:45

vidis to... nepouzivam to VIM, tak som nevedel, ze vytvara zaloznu kopiu tak, ze pridava priponu .swp... zas som o nieco mudrejsi

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2013 18:45
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Kit:25.12.2013 20:24

Vim mi ještě nikdy nic neztratil - ani při vypnutí elektřiny. Ukládá do toho souboru po každém 200. úhozu nebo 4 sekundách nečinnosti.

Nahoru Odpovědět 25.12.2013 20:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.