Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Pythonu. Zároveň využij slevovou akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
discount 30 + hiring

Diskuze: Android - load obrázků a textu

Aktivity
Avatar
meteos
Člen
Avatar
meteos:16.8.2012 22:11

Ahojte lidi,
potřebuji poradit. Začínám s Androidem a nevím, jak mám v aplikaci zobrazit obrázek například v ImageView a text přímo ze zdrojového kódu stránky do TextView. V C Sharp to udělám:

Pro text:
WebClient wc = new WebClient();
string text1 = wc.DownloadStrin­g(@"http://www­.halva.org/tris­tudne/pocasi.php");
Match m = Regex.Match(text, "<div align=\"center\">(­.*?)</div>", RegexOptions.Sin­gleline);

if (m.Success) label1.Text= m.Groups[1].Va­lue.Trim();

a pro obrázek:

var request = WebRequest.Cre­ate("http://w­ww.chmi.cz/fi­les/portal/doc­s/meteo/rad/mo­bile/ra6_30min­.gif");
var request1 = WebRequest.Cre­ate("http://8­6.61.175.10/a­xis-cgi/jpg/image­.cgi?resoluti­on=320x240&dum­my=1191911519481");

using (var response = request.GetRes­ponse())
using (var stream = response.GetRes­ponseStream())
{
pictureBox1.Image = Bitmap.FromStre­am(stream);
}

Předem děkuji za odpovědi.

 
Odpovědět
16.8.2012 22:11
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na meteos
David Jančík:17.8.2012 20:57

V Javě na obrázek použij tuším třídu ImageIO a na ten text přes HttpURLConnection a pak si ho vyparsuješ.

ImageIO.read(new URL("http://neco.cz/obrazek.jpg"));
URL url = new URL("http://neco.cz/neco.php");
HttpURLConnection conn = (HttpURLConnection)url.openConnection();
BufferedReader br = new BufferedReader(new InputStreamReader(conn.getInputStream()));
StringBuffer content = new StringBuffer();
String line = null;

while((line=br.readLine())!=null){
   content.append(line + "\n");
}

A pak si v activity vezmeš ten příslušnej prvek a nastavíš ho

TextView myTextView = (TextView)this.findViewById(R.id.textView1);
myTextView.setText(content);
Nahoru Odpovědět
17.8.2012 20:57
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.