Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer
Avatar
DeamoniX
Člen
Avatar
DeamoniX:25.11.2013 16:34

Ahoj, chtěl bych se zeptat, když dělám stále nové a nové tlačítka pro pole, které naklikáváním předešlých polí vytvářím a ukládají se do ArrayListu, pak jim přidám MouseListener:

nazevArrayListu.get(count).addMouseListener(new MouseAdapter() {
    public void mouseClicked(MouseEvent me) {

    });

a potom bych chtěl kliknutím na tlačítko smazat pole i to tlačítko, tak jak bych si mohl zjistit nebo udělat podmínku, tak abych kliknutím na tlačítko, které je vedle pole oboje smazal ?

například:

nazevArrayListu.get(count).addMouseListener(new MouseAdapter() {
    public void mouseClicked(MouseEvent me) {
        if (podminka)
           RemoveTextField(pole);
        }
    });

pokud jsem to úplně pomotal, tak se omlouvám, celkem se mi z toho už motá hlava jak nad tím přemýšlím, dík za odpověď

 
Odpovědět
25.11.2013 16:34
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na DeamoniX
David Čápka:25.11.2013 18:00

Tlačítko je objekt jako každý jiný, určitě to jde. Tlačítko i s polem si dáš do nějakého panelu a potom smažeš ten panel. Panel získáš jako getParent() na tlačítku. Smažeš je normálně pomocí remove na parentu panelu (tedy asi na formuláři). Upřímně si ale myslím, že vymýšlíš nějakou hloupost, třeba chceš spíše použít JTable.

Nahoru Odpovědět
25.11.2013 18:00
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
DeamoniX
Člen
Avatar
DeamoniX:25.11.2013 18:03

Díky moc za odpověď určitě to zkusím :) a na JTable se podívám, ale myslím že to není to co potřebuju, dík

 
Nahoru Odpovědět
25.11.2013 18:03
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na DeamoniX
David Čápka:26.11.2013 10:23

Tak schválně, k čemu to potřebuješ? :)

Nahoru Odpovědět
26.11.2013 10:23
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
DeamoniX
Člen
Avatar
DeamoniX:26.11.2013 17:47

Chci udělat program pro tvorbu testů a kliknutím na pole se přidají další, aby je tam uživatel nemusel přidávat nějakým tlačítkem. Už to mam vyřešené až na to odebírání to zkusím dnes :D Pokud máš nějaký lepší nápad určitě si ho vyslechnu, ale mě nic jiného nenapadlo :/

 
Nahoru Odpovědět
26.11.2013 17:47
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na DeamoniX
David Čápka:26.11.2013 17:50

Asi jsi mě dostal, na tohle je to dobré :)

Nahoru Odpovědět
26.11.2013 17:50
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.