dodání ihned! nové
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF

Diskuze: Java FX - <fx:include/> a layout

Aktivity
Avatar
Vojta Bereščák:27.2.2017 0:56

Zdravim,
drive mi tu bylo dobre porazeno uzivani <fx:include />. Vse po strance logiky funguje spravne. Nicmene mam problem s nastavenim layoutu v .fxml. Nevim jak nastavit vkladany fxml (napriklad borderpane) tak aby se roztahnul na plnou velikost. V fxml nemohu s tim includnutym panelem nic delat a v vkladanem se mi to nepodarilo (vetsinu delam v SceneBuilderu).
Dekuji

 
Odpovědět
27.2.2017 0:56
Avatar
Petr Štechmüller
Překladatel
Avatar
Odpovídá na Vojta Bereščák
Petr Štechmüller:27.2.2017 8:59

Ahoj, a do jakého prvku vkládáš to fx:include?

Nahoru Odpovědět
27.2.2017 8:59
Pokud spolu kód a komentář nekorespondují, budou patrně oba chybné
Avatar
Vojta Bereščák:27.2.2017 9:47
<AnchorPane minHeight="0.0" minWidth="0.0" prefHeight="363.0" prefWidth="509.0">
        <children>
                <Pane layoutX="39.0" layoutY="26.0" prefHeight="384.0" prefWidth="749.0" AnchorPane.bottomAnchor="5.0" AnchorPane.leftAnchor="5.0" AnchorPane.rightAnchor="5.0" AnchorPane.topAnchor="5.0">
                        <children>
                                <fx:include fx:id="innerPane" source="InnerPane.fxml" />
                        </children>
                </Pane>
        </children>
</AnchorPane>

a vkladam tam BordePane

 
Nahoru Odpovědět
27.2.2017 9:47
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Petr Štechmüller
Překladatel
Avatar
Odpovídá na Vojta Bereščák
Petr Štechmüller:27.2.2017 10:02

Tak to je trošku problém, protože Pane je velmi hloupý kontainer, kterému je úplně jedno, jak v něm budou prvky poskládány. Často se používá pouze pro statické neměnné formuláře, protože prvky v něm se nastaví staticky a už se nepředpokládá, že s nimi budeš nějak manipulovat. Nebylo by lepší ten Pane vyhodit a rovnou vkládat ten BorderPane do toho AnchorPane?

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
27.2.2017 10:02
Pokud spolu kód a komentář nekorespondují, budou patrně oba chybné
Avatar
Vojta Bereščák:27.2.2017 10:12

super. dik. uzavrel jsem to do gridu (nekde potrebuji tyhle includy dva a nechtel jsem to tady zeslozitovat) a funguje to.

 
Nahoru Odpovědět
27.2.2017 10:12
Avatar
Petr Štechmüller
Překladatel
Avatar
Odpovídá na Vojta Bereščák
Petr Štechmüller:27.2.2017 10:14

Kdy těch includů potřebuješ více, tak je možnost třeba VBox nebo HBox, pokud by jsi jich měl skutečně hodně, tak prostě uděláš jeden velkej GridPane, kde do jednotlivých buněk bude vkládat ty layouty.

Nahoru Odpovědět
27.2.2017 10:14
Pokud spolu kód a komentář nekorespondují, budou patrně oba chybné
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.