Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Tomáš Brůna:15.5.2015 21:00

Ahoj zajímalo by mě jak se dá přes JavaFX udělat tlačítko na příkaz s nějakým názvem.
Když uživatel zadá text tak se vytvoří tlačítko se zadaným textem. Předem děkuji za pomoc :)

Editováno 15.5.2015 21:01
Odpovědět
15.5.2015 21:00
Vi veri universum vivus vici
Avatar
Petr Štechmüller
Překladatel
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Petr Štechmüller:15.5.2015 22:30

Ahoj, je to celkem jednoduché. Předpokládám, že text zadáváš do textfieldu a potvrzuješ nějakým tlačítkem. Tomuto tlačítku vytvoríš událost onAction, ve které vytvoříš novou instanci tvého tlačítka a nastaviš mu požadovaný text. Nakonec tohle tlačítko pridáš do grafu scény.

Editováno 15.5.2015 22:30
Nahoru Odpovědět
15.5.2015 22:30
Pokud spolu kód a komentář nekorespondují, budou patrně oba chybné
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Štechmüller
Tomáš Brůna:15.5.2015 23:11

Mohl by jsi mi prosím poslat příklad (část kódu) z tohoto jsem to moc nepochopil ale i tak děkuju :)

Nahoru Odpovědět
15.5.2015 23:11
Vi veri universum vivus vici
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
vajkuba1234:16.5.2015 2:14
//Tvorba tlacitka
        Button btnV = new Button();
        btnV.setText("Jmeno tlacitka");  //Pojmenovani tlacitka
        //Nastaveni akce pro tlacitko.
        btnV.setOnAction(e -> {
            //zde budou prikazy
        });

Je to jednoduche. Vytvoris si instanci tridy Button, nasledne tlacitku nastavis nejaky text, ktery bude vystihovat jeho akci a pak do udalosti napises, co konkretne ma udelat. :)

Nahoru Odpovědět
16.5.2015 2:14
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
Tomáš Brůna:17.5.2015 20:12

A jak se jo s umístěním a velkostí kód zadám tak tlačítko vůbec nevytvoří :(

Nahoru Odpovědět
17.5.2015 20:12
Vi veri universum vivus vici
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
vajkuba1234:17.5.2015 20:25

To tlacitko musis nechat vykreslit v metode start, tedy tam, kde jej take vytvaris. Umisteni muzes menit v CSS. Tezko ti poradit, kdyz nevim, co presne delas, ale urcite by jednotlive prvky mely byt v nejakem layoutu, napr. "horizontal box". Ten si vytvoris a pak do nej davas co potrebujes, tlacitka, textfield atd, ktere pak musis pripojit k tomu layoutu, coz ti zajisti vykresleni.

Treba u toho "horizontal box":

Hbox horizontalBox = new Hbox();

//Tvorba tlacitka
Button btnV = new Button();
btnV.setText("Jmeno tlacitka");  //Pojmenovani tlacitka
//Nastaveni akce pro tlacitko.
btnV.setOnAction(e -> {
      //zde budou prikazy
});

horizontalBox.getChildren().add(btnV);

Pricemz tou posledni radkou zaridis to, ze se to tlacitko vykresli v tom danem boxu, tady konkretne v tom horizontalnim...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
17.5.2015 20:25
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
Tomáš Brůna:17.5.2015 20:59

Díky pomohlo :-D

Nahoru Odpovědět
17.5.2015 20:59
Vi veri universum vivus vici
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
vajkuba1234:18.5.2015 1:30

Jsem rad, ze jsem mohl pomoct. :)

Nahoru Odpovědět
18.5.2015 1:30
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.