Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:19.1.2014 9:05

K čemu je vlastně int a float? Vždyť čísla můžu taky házet do stringu.

Odpovědět 19.1.2014 9:05
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Kit:19.1.2014 9:15

Čísla do stringu dávat můžeš, ale s takovými čísly není možné dělat výpočty. Běžně se string používá pro rodné číslo, IČ, PSČ, telefonní číslo, ...

Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 9:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Michal Vašíček:19.1.2014 9:31

Áha :) Sice nevím, k čemu mi bude teď PSČ, ale...

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 9:31
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:19.1.2014 9:38

Jo, a ještě otázka. Proč se ty výsledky kalkulačky nejdřív hážou do proměnné, když to jde hodit přímo do printu? (System.out.prin­tln("Součet: " cislo1 + cislo2);)

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 9:38
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Kit:19.1.2014 9:46

Když už, tak takhle:

System.out.println("Součet: " + (cislo1 + cislo2));

Ve výsledku je to jedno (přeložené programy jsou stejné), ale jde o přehlednost.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 9:46
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Kit:19.1.2014 10:02

Zkus si tohle:

public static void main(String[] args) {
    int cislo1 = 20;
    int cislo2 = 22;
    System.out.println("Součet1: " + cislo1 + cislo2);
    System.out.println("Součet2: " + (cislo1 + cislo2));
}
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 10:02
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Michal Vašíček:19.1.2014 10:04

Aha, OK, ale pořád je to jednodušší, než to dávat do proměnné a potom vypisovat proměnnou.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 10:04
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Kit:19.1.2014 10:10

Kratší zápis není vždy jednodušší. Dnes je především preferována přehlednost, tzn. aby program byl čitelný i bez komentářů.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 10:10
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jakub Vaněk (Bubavanek):19.1.2014 13:17

Tak u jednoduchých programů o pár proměnných je to možná jednodušší. Ale co kdyby si psal velký program nebo složitější výpočty, asi by nebylo zrovna cool to všechno cpát rovnou do výpisu, to by byl bordel.

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 13:17
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Vaněk (Bubavanek)
Kit:19.1.2014 13:24

U běžných programů se do výpisů strkají nejlépe celé objekty.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 13:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jakub Vaněk (Bubavanek)
Michal Vašíček:19.1.2014 13:24

Tak je pravda, že se javu teprve učím, takže zatím nejsem moc zkušenej :)

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 13:24
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Kit:19.1.2014 13:32

Je dobré si od počátku pěstovat určité návyky a konvence. A to včetně typografikých, se kterými moderní IDE (a staromódní Vim) účinně pomáhají.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 13:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Michal Vašíček:19.1.2014 13:35

Zase Vim :D Tak jasně, ale... jsem člověk líný a nepoučitelný :D

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 13:35
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Kit:19.1.2014 13:41

No co? Někdy shrnu celý zdroják na jeden řádek a nechám ho to celé přerovnat a zalomit tak, jak to má vypadat. Dělám to tak zejména s cizím, chybně zarovnaným kódem. Umí přeformátovat i komentáře.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 13:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jakub Vaněk (Bubavanek):19.1.2014 13:56

Tak to já taky, ale přijde mi to prostě přehlednější.

Kit: Hele ty jsi na nás moc velký level:) Až se v tom budu orientovat, tak za 5 let, tak se s tebou budu rád diskutovat :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 13:56
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Vaněk (Bubavanek)
Kit:19.1.2014 14:05

Zas tak vysoký ne. Javu jsem se začal učit před rokem.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 14:05
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Jakub Vaněk (Bubavanek):19.1.2014 14:27

No, ale umíš i jiné jazyky, to se potom asi přechází o něco lépe. Já jsem se začal učit Javu asi před týdnem, pomáhá mi to lépe pochopit objektové modelování co probíráme ve škole.

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 14:27
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Vaněk (Bubavanek)
mkub:19.1.2014 14:33

co sa tyka Javy, tak syntax je velmi podobna v porovnani s ostatnymi jazykmi vychadzajucich z C

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 14:33
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.