Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Multithread for

Java Java Multithread for

Aktivity (1)
Avatar
martinsakra
Redaktor
Avatar
martinsakra:17.2.2014 12:35

Zdravim mám dotaz, má Java (SE) v základu nějakou možnost jak procházet pole (u mně 2D pole) vícevláknově? Nebo to musim udělat cestou, rozdělím to ručně v kódu, a pak každému vláknu dám určité hranice co prochází a co ne?

Třeba u C# pokud vím tak foreach umí nějak vícevláknově procházet když se mu řekne.

Odpovědět 17.2.2014 12:35
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote.
Avatar
Silvinios
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinsakra
Silvinios:17.2.2014 19:03

Jak takový vícevláknový průchod vypadá?

 
Nahoru Odpovědět 17.2.2014 19:03
Avatar
martinsakra
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Silvinios
martinsakra:17.2.2014 21:31

tak že pokud mám třeba pole čísel o velikosti 10 a každý z nich mám zvýšit o určitou hodnotu, tak 0-3 projede jedno vlákno 4-6 druhé vlákno 7-9 třetí vlákno tj proběhne to cca 3x rychleji. Atomicitu, nebo to aby si navzájem nešahali kam nemají neřešit, mám to zařízený tak, že to vadit nebude

Nahoru Odpovědět 17.2.2014 21:31
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote.
Avatar
Silvinios
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinsakra
Silvinios:18.2.2014 7:40

Pokud vím, v Javě zatím žádná obdoba Parallel.ForEach z .NETu není. Můžeš ale použít ExecutorService.

Příklad:

int numberOfThreads = Runtime.getRuntime().availableProcessors();
ExecutorService exec = Executors.newFixedThreadPool(numberOfThreads);
List<Integer> tasks = new ArrayList<Integer>();
for (int i = 0; i < 100; i++) {
  tasks.add(i);
}
try {
  for (final Integer task : tasks) {
    exec.submit(new Runnable() {
      @Override
      public void run() {
        System.out.println("Thread " + Thread.currentThread().getId() + " Task " + task);
      }
   });
  }
} finally {
  exec.shutdown();
}
 
Nahoru Odpovědět 18.2.2014 7:40
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 18.2.2014 7:49
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.