Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
discount week 80 + hiring
Avatar
Ventilace
Člen
Avatar
Ventilace:28.9.2015 21:21

ahoj
poradíte někdo proč mi to nechce spočítat výsledek3 ?

java.util.Scanner sc = new java.util.Scanner(System.in, "Windows-1250");

       System.out.println ("chcete spočítat objem (1) či obsah (2)");//volba objemu nebo obsahu
       int volba1 = Integer.parseInt(sc.nextLine());
       switch (volba1)
       {case 1:
           System.out.println("chcete vypočítat objem krychle(1) hranolu(2) válce(3) kvádru(4) jehlanu(5) kužele(6)");//volba objektu na vypocet objemu
           int volbao = Integer.parseInt(sc.nextLine());
           switch (volbao)
           {case 1:
               System.out.println("zadejte délku strany:");//objem krychle
               float a1 = Float.parseFloat(sc.nextLine());
               float vysledek1 = a1 * a1;
               System.out.printf("vaše krychle má objem %f cm3 " , vysledek1);
            case 2:
               System.out.println("zadejte delku strany a:");//objem hranolu
               float a2 = Float.parseFloat (sc.nextLine());
               System.out.println("zadejte délku strany b:");
               float b2 = Float.parseFloat(sc.nextLine());
               System.out.println("zadejte délku strany c:");
               float c2 = Float.parseFloat(sc.nextLine());
               float vysledek2 = a2 * b2 * c2;
               System.out.printf("váš obdélník má objem %f cm3",vysledek2 );
            case 3:
                System.out.println("zadejte poloměr podstavy:");//objem válce
                float p3 = Float.parseFloat(sc.nextLine());
                System.out.println("zadejte výšku:");
                float v3 = Float.parseFloat (sc.nextLine());
                float pi  = 3.14159F;
                float vysledek3 = Float.parseFloat(pi * p3 * p3 * v3);
 
Odpovědět
28.9.2015 21:21
Avatar
qwertyW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ventilace
qwertyW:28.9.2015 21:25

Co to vyhazuje za chybu

Nahoru Odpovědět
28.9.2015 21:25
Programuji, tedy jsem.
Avatar
Ventilace
Člen
Avatar
Odpovídá na qwertyW
Ventilace:28.9.2015 21:28

incompatible types: float cannot be converted to string

 
Nahoru Odpovědět
28.9.2015 21:28
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
qwertyW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ventilace
qwertyW:28.9.2015 21:33

Float.parseFloat převádí string na float, který ty už máš. Stačí tedy

float vysledek3 = pi * p3 * p3 * v3;

tak jako to máš v ostatních částech switchu

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
28.9.2015 21:33
Programuji, tedy jsem.
Avatar
Ventilace
Člen
Avatar
Odpovídá na qwertyW
Ventilace:28.9.2015 21:38

funguje :-D děkuji ti dobrý muži

 
Nahoru Odpovědět
28.9.2015 21:38
Avatar
qwertyW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ventilace
qwertyW:28.9.2015 21:41

Tak poprosim o označení mého příspěvku fajfkou jako řešení :-)

Editováno 28.9.2015 21:41
Nahoru Odpovědět
28.9.2015 21:41
Programuji, tedy jsem.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.