C/C++ week Anniversary - BF
80 % bodů zdarma na online výuku díky naší Narozeninové akci!
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C/C++
Avatar
Jan Daliba
Člen
Avatar
Jan Daliba:17.12.2018 18:01

Ahoj,
vytvořil jsem si grafickou aplikaci, která mi v Netbeans normálně běží, ale přes JAR se nestane nic. Jiné projekty s tím problém nemají a normálně spusti jdou. Kde může být chyba?

Zkusil jsem: Při pokusu o spuštění přes cmd to dá toto:

C:\Users\dlb\Do­cuments\NetBe­ansProjects\Co­gineer_XML\dis­t>java -jar "Cogineer_XML.jar"
Error: Could not find or load main class cogineer_xml.Ma­inWindow

Je fakt, že jsem v průběhu programování změnil main class z Cogineer_xml do MainWindow... Ale to jsem i nastavil v Run v nastavení projektu

Chci docílit: No spustit to mimo IDE :D

 
Odpovědět
17.12.2018 18:01
Avatar
SolusLupusUmbra
Redaktor
Avatar
SolusLupusUmbra:24.12.2018 11:11

Ty jiné projekty jsi pouštěl stejným příkazem? Protože na windows se jar soubory pouští

javaw -jar jmeno_jaru.jar

, kde jmeno jaru nemusí být v uvozovkách.
Dalším důvodem, proč to nejde, je špatný export. Nevím, jak je to přesně v netbeans, ale například eclipse ti při exportu jaru nabídne, kterou spustitelnou třídu chceš použít - tj. v jednom projektu může být více spustitelných tříd

Nahoru Odpovědět
24.12.2018 11:11
Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Jan Daliba
Člen
Avatar
Jan Daliba:28.12.2018 10:26

všechny projekty spouštím normálně dvojklikem v průzkumníku. Mají okna Java Swing. Tento jediný nešel, tak jsem to zkoušel i přes příkazový řádek, abych zjistitl, kde je chyba. Uvozovky by snad vadit neměly, pokud by byla v názvu mezera, jsou i nutné... A tím, že mi vypsal to s tou hlavní třídou, tak chyba nebude v cmd, ale někde v kompilaci. Netbeans to dělá sám vždy při spuštění do adresáře projektu, odkud ho stačí vykopírovat...

 
Nahoru Odpovědět
28.12.2018 10:26
Avatar
SolusLupusUmbra
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Daliba
SolusLupusUmbra:28.12.2018 15:33

když nejde něco takového, bývá dobré, když se to vyzkouší na jiném stroji. zkus říci někomu jinému, ať to ve svém IDE zkusí dát do jaru a pustit

Nahoru Odpovědět
28.12.2018 15:33
Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.