Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy.
discount week 50
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:29.3.2013 17:24

Snažím se v javě vytvořit formulářovou aplikaci, když aplikaci spustím v netbeans, normálně se mi zobrazí všechny tlačítka, labely apod, když jej ale zavřu a spustím znovu, zobrazí se mi jen prázdné okno, nevíte čím to je?

 
Odpovědět
29.3.2013 17:24
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:29.3.2013 17:30

Takže když napíšu do třídy pro zobrazení formuláře tohle

JComboBox combo = new JComboBox();
combo.addItem("první");
combo.addItem("dru­há");
combo.addItem("tře­tí");

Tak všechno zmizí, nevíte čím to je?

 
Nahoru Odpovědět
29.3.2013 17:30
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Fugiczek:29.3.2013 17:31

Pricin muze byt nekolik, hod sem celej zdrojak...

 
Nahoru Odpovědět
29.3.2013 17:31
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:29.3.2013 17:33

Třída okno

package javapro;

import java.awt.Color;
import java.awt.Container;
import java.awt.FlowLayout;
import java.awt.event.ActionEvent;
import java.awt.event.ActionListener;
import javax.swing.JButton;
import javax.swing.JComboBox;
import javax.swing.JFrame;


public class okno extends JFrame implements ActionListener{

    public okno(){

        setVisible(true);
        setTitle("windows");
        setSize(400, 300);
        setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
        FlowLayout layout = new FlowLayout();

        Container vrchni = getContentPane();


        JButton tlacitko = new JButton("klikni");
        JButton tlacitkok = new JButton("neklikej");

        JComboBox combo = new JComboBox();
        combo.addItem("první");
        combo.addItem("druhá");
        combo.addItem("třetí");

        vrchni.setLayout(layout);
        vrchni.add(tlacitko);
        vrchni.add(tlacitkok);
        vrchni.add(combo);

        vrchni.setBackground(Color.white);
    }

    @Override
    public void actionPerformed(ActionEvent e) {
        throw new UnsupportedOperationException("Not supported yet.");
    }
}

Hlavní třída

package javapro;


public class Javapro {

    public static void main(String[] args) {
        okno vykresli = new okno();
    }
}
 
Nahoru Odpovědět
29.3.2013 17:33
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:29.3.2013 17:34

Když chci program spustit, tak zůstane formulář prázdný

 
Nahoru Odpovědět
29.3.2013 17:34
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Fugiczek:29.3.2013 17:38

setVisible se nastavuje jako posledni

 
Nahoru Odpovědět
29.3.2013 17:38
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:29.3.2013 17:48

Díky, už mi to funguje

 
Nahoru Odpovědět
29.3.2013 17:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Kit:30.3.2013 9:47

Zkus dodržovat pravidlo, že název třídy by měl začínat velkým písmenem. Je to zvyklost.

Nahoru Odpovědět
30.3.2013 9:47
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.