Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
birthday

Diskuze: Příkaz text=(TextView)findViewById(R.id.text);

Aktivity (3)
Avatar
Petrč Kuncil:21.2.2016 22:12

Ahoj prosím vás o pomoc nějak něchápu tento příkaz chápu podle názvu že mi to najde jaké id má ten TextView ale co je to ten parametr ? hlavně to R nevím co znamená díky moc za pomoc a tky mě zajímá jestli se tam toto musí psát vždycky když chci používat textview nebo tk ?

 
Odpovědět
21.2.2016 22:12
Avatar
Atrament
Super redaktor
Avatar
Atrament:21.2.2016 22:45

R je automaticky generovaná třída, generuje se ze všech těch xml souborů co v máš v typickém android projektu. Metoda findViewById ti nevrací jaké id má TextView ale naopak vrací TextView s daným id. Použiješ to typicky jednou pro každou tu komponentu, kterou máš definovanou v xml souborech a se kterou chceš pracovat v java programu.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
21.2.2016 22:45
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Atrament
Petrč Kuncil:21.2.2016 22:47

Děkuji za super vysvětlení :)

 
Nahoru Odpovědět
21.2.2016 22:47
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.