Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
discount week 30 halloween

Diskuze: Splitování pomocí více oddělovačů

Aktivity
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Ondrca:24.6.2014 14:32

Ahoj, když chci text rozsplitovat pomocí .?!, jak je to správně?
A)

.split("[.!?]");

B)

.split(".!?");
Odpovědět
24.6.2014 14:32
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Silvinios
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Silvinios:25.6.2014 8:04
  1. je správně. Parametrem metody String.split je regulární výraz. Výraz "[.!?]" odpovídá znakům ".", "!" nebo "?". Pokud bys ale jako oddělovač chtěl použít řetězec ".!?", regulární výraz by byl "\\.!\\?".
 
Nahoru Odpovědět
25.6.2014 8:04
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Silvinios
Ondrca:25.6.2014 13:03

Díky moc :)

Nahoru Odpovědět
25.6.2014 13:03
Zase jsem o něco chytřejší
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.