Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:17.9.2016 21:01

Hi,

ide skor vseobecnu ideu ale pisem to v node takze to hadzem do js sekcie.

Aky je vseobecne lepsi pristup pri implementovani autocompletu/fil­teru ?

Mam sekciu kde sa loadnu itemy z databaze a zobrazia u clienta. Chcem spravit klasicky filter/autocomplete s filterom kde uzivatel napise daco do inputu a zobrazia sa itemy ktore matchuju patternu.

Avsak neviem sa rozhodnut . Je efektivnejsie pri kazdom zmeneni hodnoty inputu ju odoslat na server , kde sa zistia matche ( pravdepodobne tam srpavim trie ) alebo loadnut vsetky itemy na clienta a filtrovat to tam?

Dik za radu.

 
Odpovědět 17.9.2016 21:01
Avatar
Odpovídá na Matej
Michal Žůrek (misaz):17.9.2016 21:17

záleží o kolik položek se jedná. Pokud o málo, tak máš jednoduší to poslat na klienta, pokud hodně, tak je lepší rozchodit bokem nějaký WebSocket (píšeš že používáš node, tak by to nemusel být problém) a posílat "požadavky" na server.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 17.9.2016 21:17
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.