Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:3.3.2015 17:35

Zdravím, s javascriptem v podstatě začínám. Uvízl jsem na takové možná lehké věci, kterou nevim jak přesně vyřešit. V podstatě jde o to, že si chci udělat tabulku a každé buňce nastavit jinou barvu pozadí. Mám to asi takhle:

var colors = ['green', 'yellow', 'blue', 'purple'];

document.write('<table>');
for (var j = 1; j <= 4; j++)
{
        document.write("<tr>");
        for (var i = 1; i <= 4; i++)
                document.write("<td bgcolor = colors[i]>" + i * j + "</td>");
        document.write("</tr>");
}
document.write("</table>");

Když to ovšem zapnu, tak se mě pozadí všech nastaví na jakousi hnědo-červenou barvu (hádám, že je to nějaká standartní barva, protože se mě tam nastavuje pořád, ikdyž na bgcolor nastavím nějaký nesmysl). Nenapadá někoho co s tím? :)

Odpovědět 3.3.2015 17:35
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Odpovídá na rwn
Michael Škrášek:3.3.2015 17:42

Chybí ti tam uvozovky

var colors = ['green', 'yellow', 'blue', 'purple'];

 document.write('<table>');
 for (var j = 1; j <= 4; j++)
 {
         document.write("<tr>");
         for (var i = 1; i <= 4; i++)
                 document.write("<td bgcolor='" + colors[i] + "'>" + i * j + "</td>");
         document.write("</tr>");
 }
 document.write("</table>");
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 3.3.2015 17:42
I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it ... Bill Gates
Avatar
Aleš Lulák
Člen
Avatar
Odpovídá na rwn
Aleš Lulák:3.3.2015 17:45

Ahoj,

zaprvé nevím jakou Ti to vlastně nastavuje barvu, ale chybu máš ve stringu, kde barvu vkládáš:

document.write("<td bgcolor = " + colors[i] + ">" + i * j + "</td>");

Tedy jsi měl v atributu přesně colors[i] místo dané barvy.

Zadruhé si dej pozor, že pole začínají od 0, takže tedy colors[0] == 'green', ty cyklem projíždíš 1-4, v tvém poli s indexem 4 nic není.

Nahoru Odpovědět  +1 3.3.2015 17:45
"I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it" - Evelyn Beatrice Hall
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Škrášek
rwn:3.3.2015 17:45

ajo, myslel jsem si, že to bude nějaká moje hloupost, děkuju :)

Nahoru Odpovědět 3.3.2015 17:45
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.