Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:2.1.2015 19:39

Zdravim ,

aky je rozdiel pri vytvarani thumbnails s pouzitim fileReader() a bez?
resp.
fileReader = http://jsfiddle.net/4g65xq3f/
bez neho = https://developer.mozilla.org/…ck-demo.html
zdroják = view-source:https://developer.mozilla.org/…ck-demo.html

Oboje su priklady z MDN avsak nenasiel som nikde nejaky rozdiel(popisany) popr. vyhody/nevyhody.

Dik za odpovede.

Editováno 2.1.2015 19:42
 
Odpovědět 2.1.2015 19:39
Avatar
Odpovídá na Matej
Michal Žůrek (misaz):2.1.2015 20:18

co do funkčnosti v tom rozdíl není žádný (minimálně v tomto případě), ale FileReader podporuje o trochu víc prohlížečů než

window.URL.createObjectURL
Editováno 2.1.2015 20:20
Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 2.1.2015 20:18
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:2.1.2015 20:43

Dik , v akom pripade by tam bol nejaky rozdiel? Alebo by tam bol len rozdiel pri praci s txt. etc file kde je vlastne URL object zbytocny(resp. fileReader by bol nutny)

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2015 20:43
Avatar
Odpovídá na Matej
Michal Žůrek (misaz):2.1.2015 20:47

V tom není třeba hledat rozdíly. Metoda na vytvoření URL ti vrátí vlastně Base64 a FileReader slouží pro čtení obsahu (jakéhokoliv), stejného chování těchto 2 příkladů lze pouze docílit když něco (v tomto případě tag IMG) jako načtený obsah souboru očekává formát base64, což jsou v zásadě jenom obrázky.

Nahoru Odpovědět 2.1.2015 20:47
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.