Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
discount week 80 + hiring
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Honza:19.9.2015 9:11

Ahoj, mám na webu kontaktní formulář, potřeboval bych zjistit, jestli už náhodou uživatel neposlal zprávu. Jde to poznat nějakým jiným způsobem než podle IP? Podotýkám, že to je stránka bez registrace uživatelů. :)

 
Odpovědět
19.9.2015 9:11
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza
Honza Bittner:19.9.2015 10:59

Co třeba si po uložení stránky uložit info do cookies nebo session?

Nahoru Odpovědět
19.9.2015 10:59
Student FIT ČVUT :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Honza:19.9.2015 12:00

O tom jsem taky uvažoval, ale uživatel si smaže cookies a co potom :-)

 
Nahoru Odpovědět
19.9.2015 12:00
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Patrik Valkovič
Člen IT Redactor Gang
Avatar
Odpovídá na Honza
Patrik Valkovič:19.9.2015 12:03

Vzhledem k tomu, že je HTTP bezstavový protokol, nemáš to jak jinak řešit. V první řadě kontroluj cookie. V druhé řadě IP adresu, ale 2x šikovné řešení to není, protože když má někdo sdílenou IP adresu (někteří poskytovatelé to tak dělají), zablokuješ tím i všechny ostatní uživatele.
Teoreticky si můžeš pohrát s WebStorage a podobně, ale vzhledem k tomu, že vše je u klienta, je to prakticky to stejné, jako cookie.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
19.9.2015 12:03
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Taskkill:19.9.2015 13:20

Nešlo by si pohrát nějak s :visited ? Co kdybys na odeslání zprávy reagoval tak, že bys ho "jako" přesměroval na nějakou adresu ... browser si pak bude pamatovat, že tam byl a změní barvu odkazu (když bude neviditelnej stejně to udělá) a pak bys zjišťoval jestli už na té stránce byl. Nevím detaily, teď mě to napadlo, chtělo by to zjistit jak si browsery ukládaj info o tom, žes někde už byl, jestli se to nedá smazat třeba čištěním v ccleaneru (edit: smazáním historie) nebo tak.

Editováno 19.9.2015 13:22
 
Nahoru Odpovědět
19.9.2015 13:20
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.