Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c++ week
Avatar
THE YBAN
Člen
Avatar
THE YBAN:11.8.2016 13:36

Zdravím,
Jsem začátečník v JS....
Možná a ni to ne, každým pádem bych chtěl pomocí jednoduchých scriptů vytvořit určitý prográmek, a vlastně jediné, co potřebuji a nemůžu najít je:
Ukládání textarea, nebo něco podobného.
Ukládání zadaného slova v tomto scriptu:
<script>
x = prompt ("Zadej jmeno","");
document.write("Zdra­vím ");
document.write(x);
</script>
Kdyby to nešlo, napište mi prosím u jakého scriptu by to nešlo. Hledal jsem hodně a nic jsem nenašel.
Taky by mě zajímala nějaká stránka kde se ten JS můžu doučit.
Předem dík za odpověď.

 
Odpovědět
11.8.2016 13:36
Avatar
THE YBAN
Člen
Avatar
THE YBAN:11.8.2016 13:55

Napadlo mě užívání souborů cookies, ale nevím...

 
Nahoru Odpovědět
11.8.2016 13:55
Avatar
Patrik Valkovič
Člen IT Redactor Gang
Avatar
Odpovídá na THE YBAN
Patrik Valkovič:11.8.2016 14:02

Javascript není přímo určen na dlouhodé ukládání dat. Většinou se data posílají na server a tam se teprve ukládají. Pokud si chceš něco uložit u klienta, bude nejjednodušší použít localStorage https://developer.mozilla.org/…/API/Storage

Nahoru Odpovědět
11.8.2016 14:02
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
THE YBAN
Člen
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
THE YBAN:11.8.2016 15:22

Děkuji, napsal bys mi prosím příklad, jak by to šlo skloubit s scriptem uvedeném nahoře?
Dík.

 
Nahoru Odpovědět
11.8.2016 15:22
Avatar
maxy obr
Člen
Avatar
maxy obr:11.8.2016 15:29

Na tohle prostě slouží PHP, jednoduše na pár řádků.

Editováno 11.8.2016 15:31
 
Nahoru Odpovědět
11.8.2016 15:29
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
THE YBAN
Člen
Avatar
Odpovídá na maxy obr
THE YBAN:11.8.2016 16:20

Děkuji...
Nějak tak jsem pochopil, že to, co chci nejde udělat jen pomocí JS a HTML...
Jestli to jde udělat v php, napiš prosím jak...

 
Nahoru Odpovědět
11.8.2016 16:20
Avatar
Odpovídá na THE YBAN
Neaktivní uživatel:11.8.2016 16:28

Jde to udělat jen v javascriptu, lze ho použít i na serveru - https://nodejs.org

Nahoru Odpovědět
11.8.2016 16:28
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
THE YBAN
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
THE YBAN:11.8.2016 16:31

Nodejs mám nainstalovaný dávno...

 
Nahoru Odpovědět
11.8.2016 16:31
Avatar
Odpovídá na THE YBAN
Neaktivní uživatel:11.8.2016 17:44

No výborně, pak v něm můžeš udělat ukládání do databáze nebo souboru.

Nahoru Odpovědět
11.8.2016 17:44
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.