Geek tričko zdarma Geek tričko zdarma
Hledáme grafika na pohodovou brigádu v Blenderu nebo programátora na hry v PyGame. Máš zájem? Napiš nám na redakce [zavináč] itnetwork.cz!
Tričko zdarma! Stačí před dobitím bodů použít kód TRIKO15. Více informací zde
Avatar
Pavel Kletečka:30. června 17:18

Potřebuji z textboxu, do kterého má uživatel zadat jméno, získat tuto zadanou hodnotu, kterou pak potřebuji zadat do href, nebo do c# string

Zkusil jsem: Zkoušel hodně věcí, ale moc v js neumím, takže jsem skoro nevěděl proč to dělám, ale některým lidem, to prý fungovalo

Chci docílit: Aby jsem mohl dostat hodnotu textboxu v html do c# stringu (nebo rovnou do href)

 
Odpovědět 30. června 17:18
Avatar
Filip Němeček
Redaktor
Avatar
Filip Němeček:30. června 21:50

No nejlepší bude z toho v HTML udělat formulář a ten poslat na server, kde ho ASP.NET zpracuje . Ale těžko bez podrobností od tebe radit více. Přes href bys to posílal GET metodou a to není zrovna moudré.

 
Nahoru Odpovědět 30. června 21:50
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel Kletečka
vajkuba1234:1. července 0:07

Ukaz svuj kod, to bude jednodussi...

Nahoru Odpovědět 1. července 0:07
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:1. července 8:28

Tvuj dotaz nedava moc smysl.
Ani nic jako textbox v html ani js neexistuje. Dej si google = html textbox.

Js funguje na strane uzivatele, webovy prohlizec. C# na strane serveru, obvykle. Cili, nejspis potrebujes formular odeslat na server tomu c#. Odesilat se da metodou get nebo post.
nechapu, k cemu by ti mohlo byt dobre ziskat to javascriptem, ale mas to jako zadani, ok...
S inputem a textarea se pracuje pres value.

<form>
    <input name="x" value="123">
    <input type="button" value="klikni sem" onclick="alert(this.form.x.value)">
</form>
Editováno 1. července 8:28
 
Nahoru Odpovědět 1. července 8:28
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:1. července 8:48

To odesilani

<form> GET
    <input name="x" value="123">
    <input type="submit">
</form>
---
<form method="get"> GET
    <input name="x" value="123">
    <input type="submit">
</form>
---
<form method="post"> POST
    <input name="x" value="123">
    <input type="submit">
</form>
---
<a href="?x=123">odkaz</a> GET
 
Nahoru Odpovědět 1. července 8:48
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:1. července 9:07

Jeste mozna takto, ukazka v php (protoze tohle neni c# forko a ani c# neumim).

1. server: /var/home/mlich/stranka.php
<?php var_dump($_POST['x']); ?>
<form method="post">
    <input name="x" value="123">
    <input type="submit">
</form>

2. uzivatel browser adresa: mlich.cz/stranka.php
Server zpracuje php kod a vytvori html kod, ktery posle uzivateli do prohlizece.
Zadne x nebylo poslane, tak se vypise chybova hlaska v html kodu, ktery php
poslalo browseru uzivatele.

Notice: Undefined index: x in C:\xampp\htdocs\www\webapp_aura\ostatni\rozvoj_stipendia2\rozvoj_stipendia.php on line 5
null
<form method="post">
    <input name="x" value="123">
    <input type="submit">
</form>

3. Uzivatel klikne na tlacitko, formular se odesle serveru.
string '123'
<form method="post">
    <input name="x" value="123">
    <input type="submit">
</form>

Tak asi takhle vypada zpracovani php kodu a html kod, ktery dostane browser. html kod stranky se da obvykle zobrazit pres menu browseru nebo prave tlacitko mysi a tam byva v rychlem menu polozka 'zobrazit zdrojovy kod'. jinak samozrejme uvidis jenom prekresleni kodu, cili

2.
Notice: Undefined index: x in C:\xampp\htdoc­s\www\webapp_au­ra\ostatni\roz­voj_stipendia2\roz­voj_stipendia­.php on line 5 null [123........] [odeslat]

3.
string '123' [123........] [odeslat]

Editováno 1. července 9:10
 
Nahoru Odpovědět 1. července 9:07
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:1. července 9:12

3. Uzivatel klikne na tlacitko, formular se odesle serveru.
Tam bych doplnil: A php kod serveru vygeneruje novy html kod a vrati browseru uzivateli toto...

string '123'
<form method="post">
    <input name="x" value="123">
    <input type="submit">
</form>
 
Nahoru Odpovědět 1. července 9:12
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.