Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: javascript - onResize

JavaScript JavaScript javascript - onResize

Aktivity (1)
Avatar
helyum
Neregistrovaný
Avatar
helyum:25.4.2013 20:54

ahoj, mohl by jste mi někdo říct jak implementovat na article a section metody onResize?

 
Odpovědět 25.4.2013 20:54
Avatar
Odpovídá na helyum
Michael Olšavský:25.4.2013 21:00

Stejně jako k čemukoliv jinému.
Buďto

<article onresize="function()">
nebo
document.getElementById("").onresize=function();
 
Nahoru Odpovědět 25.4.2013 21:00
Avatar
helyum
Neregistrovaný
Avatar
helyum:25.4.2013 21:10
<!DOCTYPE html>
<html lang="cs-cz" dir="ltr">
<head>
        <meta charset="UTF-8">
                <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
        <title>home</title>
        <script>
                function OnResize()
                {
                        alert("baf");
                }
        </script>
</head>

<body>
        <article  id="circle" onResize="OnResize()" >wpf</article>


</body>
</html>

tohle mi nějak nefunguje

 
Nahoru Odpovědět 25.4.2013 21:10
Avatar
Odpovídá na helyum
Michael Olšavský:25.4.2013 21:47

Tak já se omlouvám. Articel ani section není v podporovaných elementech. Buď to obal ještě něčím nebo na to udělej nějaký jiný skript. Zítra se na to podívám

 
Nahoru Odpovědět 25.4.2013 21:47
Avatar
helyum
Neregistrovaný
Avatar
helyum:25.4.2013 21:51

ok, díky

 
Nahoru Odpovědět 25.4.2013 21:51
Avatar
helyum
Neregistrovaný
Avatar
helyum:26.4.2013 21:32

tady jsem něco udělal sám, ale nefunguje to, myslem jsem že to element circle bude furt kruh

<!DOCTYPE html>
<html lang="cs-cz" dir="ltr">
<head>
        <meta charset="UTF-8">
                <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles/homepage_style.css"/>
                <script type="text/javascript" src="jquery-1.9.1.min.js"></script>

        <title>tutorials.net</title>
        <script>
                function Resize()
                {
                  var x= document.getElementById("circle").offsetWidth;
                  var y = document.getElementById("circle").offsetHeight;
                  if(x > y)
                  {
                        document.getElementById("circle").offsetWidth = x;
                  }
                  else if(x <y)
                  {
                        document.getElementById("circle").offsetHeight = y
                  }
                  else
                  {
                  }
                }
        </script>
</head>

<body onResize="Resize()">
        <div id="circle"></div>

</body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 21:32
Avatar
Odpovídá na helyum
Michal Žůrek (misaz):1.5.2013 20:18

Ach jo, nevím na co to máš, ale přeci jen jsem si nad to sedl a naprogramoval ti to:

<!DOCTYPE html>
<html lang="cs-cz" dir="ltr">
<head>
       <meta charset="UTF-8">
               <style>
                   #circle {
                       border-radius:100%;
                       background-color: yellow;
                       width:100%;
                       height:100%;
                       position:absolute;
                       top:0; left:0;
                   }
               </style>
       <title></title>
</head>

<body onresize="zmenVelikost()">
    <div id="circle"></div>
    <script>
        function zmenVelikost() {
            var kruh = document.getElementById("circle")
            var sirka = window.innerWidth
            var vyska = window.innerHeight
            if (vyska > sirka) {
                kruh.style.width = sirka + "px"
                kruh.style.height = sirka + "px"
            } else {
                kruh.style.height = vyska + "px"
                kruh.style.width = vyska + "px"
            }
        }
       </script>
</body>
</html>
Nahoru Odpovědět 1.5.2013 20:18
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:1.5.2013 20:27

nejseš ty ten gurmán co chtěl mít vycentrovanej horizontálně i vertikálně kruh, kterej se zvětšuje když roztahuješ okno :P :D?

Nahoru Odpovědět 1.5.2013 20:27
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:1.5.2013 20:27

Nechci nějak rejpat, ale k čemu to děláš :)?

Nahoru Odpovědět 1.5.2013 20:27
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Žůrek (misaz):1.5.2013 20:55

zajmavé tam je to tutorials.net

že by náš borec snad psal nějaký tutorial, ktery mu tu v podstatě napíšeme my?

Nahoru Odpovědět  +1 1.5.2013 20:55
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jiří Gracík:2.5.2013 10:25

To si nemyslím, zatím není ani registrovaný, ale spíš bych řek že to nemá reálný použití :P

Nahoru Odpovědět 2.5.2013 10:25
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Žůrek (misaz):2.5.2013 14:19

Když chce psát na tutorials.net tak nemusí být registrovaný na devbooku.

Nahoru Odpovědět 2.5.2013 14:19
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jiří Gracík:2.5.2013 14:21

Jo takhle, to jsem nějak nepobral, dobrý :D

Nahoru Odpovědět 2.5.2013 14:21
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jiří Gracík:2.5.2013 14:22

To ne, to má podle mě spíš stažený :)

Nahoru Odpovědět 2.5.2013 14:22
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.