Diskuze: JQuery načítání souborů ze složky

JavaScript JavaScript JQuery načítání souborů ze složky

Aktivity (1)
Avatar
Energy304
Člen
Avatar
Energy304:24.3.2015 19:01

Zdravím, zajímá mě jestli jde v JQuery pracovat se soubory ve složce. Přesněji bych chtěl načíst všechny obrázky ze složky a pak s nimi pracovat.

 
Odpovědět 24.3.2015 19:01
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Richard:24.3.2015 19:08

Ano bez problému. Ale ne čistě v jQuery, bude tomu muset pomoci i něco na straně serveru (klidně taky javascript).

EDIT: Vlastně ani to ne.

Editováno 24.3.2015 19:10
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 19:08
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Energy304
Honza Bittner:24.3.2015 23:54

Vygooglil jsem nějaké řešení s AJAXem:

http://goo.gl/DUiTwf
http://goo.gl/fTjPQs

Nahoru Odpovědět 24.3.2015 23:54
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat se mě na cokoli můžeš na https://...
Avatar
Energy304
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Energy304:25.3.2015 14:00

První odkaz jsem našel taky vypadá to zajímavě, ale bohužel mi to nefunguje.

 
Nahoru Odpovědět 25.3.2015 14:00
Avatar
Energy304
Člen
Avatar
Energy304:25.3.2015 15:37

No nakonec jsem to vyřešil kombinací s php.

<?php
$filenameArray = [];

$handle = opendir(dirname(realpath(__FILE__)).'/img/');
        while($file = readdir($handle)){
            if($file !== '.' && $file !== '..'){
                array_push($filenameArray, "img/$file");
            }
        }

echo json_encode($filenameArray);
?>
$(document).ready(function(){

        $.ajax({
                url: "scanner.php",
                dataType: "json",
                        success: function (data) {

                $.each(data, function(i,filename) {
                $('body').prepend('<img src="'+ filename +'"><br>');
            });
        }
    });

});
 
Nahoru Odpovědět 25.3.2015 15:37
Avatar
1Pupik1989
Člen
Avatar
Odpovídá na Energy304
1Pupik1989:25.3.2015 16:08

Pokud používáš PHP 5, tak můžeš použít scandir.
http://php.net/….scandir.php

 
Nahoru Odpovědět 25.3.2015 16:08
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.