Hledáme pomocníky pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy. Zároveň pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
Samik11
Redaktor
Avatar
Samik11:26.10.2012 12:57

Ahoj, můžu se zeptat, proč nemusím importovat žádnou třídu, která by obsahovala Date()a metody jako v javě? Díky:)

Odpovědět
26.10.2012 12:57
„Radost vidět a rozumět, to je nejkrásnější dar přírody.“ Albert Einstein
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samik11
Drahomír Hanák:26.10.2012 13:09

Ahoj,
to je součást jádra prohlížeče. Všechno ti poskytne v globálním objektu window, a tak už tyhle předpřipravené věci sám načítat nemusíš.

Jen pro pořádek. Asi to víš, ale stejně to napíšu. JavaScript nemá s Javou nic společného, kromě jména ;)

Editováno 26.10.2012 13:10
 
Nahoru Odpovědět
26.10.2012 13:09
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samik11
Kit:26.10.2012 13:13

Javascript není interpretrem Javy. Je to samostatný jazyk, který má vlastní pravidla. Mnoho knihoven má již vestavěných.

Nahoru Odpovědět
26.10.2012 13:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Kit:26.10.2012 13:17

Jen doplním, že Javascript nemusí být jen součástí prohlížeče, ale funguje i jako samostatný interpretr. Velmi často bývá i na serverech. Takový interpretr však neobsahuje globální objekt window.

Nahoru Odpovědět
26.10.2012 13:17
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.