Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.

Diskuze: Když v Javě používám knihovnu Jsoup, mám pro stejný účet v Javascriptu použít DOMParser?

Aktivity
Avatar
Døminik
Člen
Avatar
Døminik:15.3.2020 22:46

Ahoj, chtěl bych se jen zeptat jestli chápu správně že když v Javě používám knihovnu Jsoup, mám pro stejný účet v Javascriptu použít DOMParser?
Díky

 
Odpovědět
15.3.2020 22:46
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Døminik
:15.3.2020 23:02

Nie, zle to chápeš. Napíš prečo vôbec v Jave používaš tú knižnicu, a čo sa celkovo snažíš dosiahnúť.

 
Nahoru Odpovědět
15.3.2020 23:02
Avatar
Døminik
Člen
Avatar
Døminik:15.3.2020 23:05

Normálně chci vyexportovat nějaký text.

 
Nahoru Odpovědět
15.3.2020 23:05
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Døminik
:16.3.2020 0:30

Hm, super opis problému. Tak jo, no tak exportuj.

 
Nahoru Odpovědět
16.3.2020 0:30
Avatar
Døminik
Člen
Avatar
Døminik:16.3.2020 10:59

Dobře, tak například chci zkopírovat veškerý obsah <div id="wall-events">
A umístit ho do jiného kódu. Může k tomuto posloužit ten DOM?

 
Nahoru Odpovědět
16.3.2020 10:59
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Døminik
Daniel Vítek:16.3.2020 11:24
document.getElementById('wall-events').innerHTML
Nahoru Odpovědět
16.3.2020 11:24
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Døminik
Člen
Avatar
Døminik:16.3.2020 12:38

A kam dám odkaz na itnetwork.cz?

Editováno 16.3.2020 12:39
 
Nahoru Odpovědět
16.3.2020 12:38
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Døminik
Daniel Vítek:16.3.2020 13:41

Bylo by lepší, kdybys napsal, čeho chceš dosáhnout. Javascript slouží primárně k vytváření dynamické části webu na straně klienta. Ty s ním chceš sahat na jiný web. Samozřejmě jsou způsoby jak to udělat, ale záleží na konkrétní situaci.

Nahoru Odpovědět
16.3.2020 13:41
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Døminik
Člen
Avatar
Døminik:16.3.2020 17:29

Chtěl bych vyexportovat tabulku na této stránce: https://www.worldometers.info/coronavirus/.

 
Nahoru Odpovědět
16.3.2020 17:29
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:17.3.2020 8:21

Ok. Ale neni nam jasne, co s ni chces dal delat. A proc javascriptem? Chces to prevest na csv? Nebo, co s tim dal?

<script>
id = "main_table_countries";
el = document.getElementById(id); // element
out = el.innerHTML; // html kod tabulky
</script>
---
<?php
// vynechavam $ v kodu, pro prehlednost;
// podobne to jde udelat i javou, JS vubec nepotrebujes, proto nam nedava tvuj dotaz smysl
str = file_get_content(url)
id = "main_table_countries";
a = strpos(id, str) // najdi string
a = strpos('>', str, a) // najdi od te pozice prvni '>'
b = strpos('</table>', str, a) // najdi konec tabulky /table
out = substr(a+1, b+8, str) // html kod tabulky; 1 = strlen('>'), 8 = strlen('</table>')
?>
Editováno 17.3.2020 8:23
 
Nahoru Odpovědět
17.3.2020 8:21
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:17.3.2020 8:28

Ok, no, eni to uplne stejne, jak jsem chtel. Prvni kod vrati vse mezi tagy <table>, </table>. Druhy totez+'</table>'. Spravne tam mel byt jeste tag table, takze...

//out = el.innerHTML;
out = el.outerHTML; // nevim, jak moc podporuji browsery

//out = substr(a+1, b+8, str) // html kod tabulky; 1 = strlen('>'), 8 = strlen('</table>')
a = strrpos('<table', str, a) // vyhledat od zadu (zprava) tag <table od pozice a
out = substr(a, b+8, str) // html kod tabulky; 8 = strlen('</table>')
 
Nahoru Odpovědět
17.3.2020 8:28
Avatar
Døminik
Člen
Avatar
Døminik:17.3.2020 11:25

Dobře, ale třeba u toho prvního kódu javascriptu, jak k tomu document přidám to url?
(Chtěl bych to s uvedením zdroje přidat na stránku.)

<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
  <title></title>
  </head>
  <body>

        <script>

         var id = "main_table_countries";
         var el = document.getElementById(id); // element
         var out = el.innerHTML; // html kod tabulky
         document.write(el);
        </script>


  </body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět
17.3.2020 11:25
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Døminik
:17.3.2020 12:57

To si mal hneď napísať, že o čo ti ide. A tu máš odpoveď: tabuľku počtu infikovaných z worldometer nemáš právo zverejňovať. Navyše sa to nerobí tak, tak ako to skúšaš. Worldometer má API cez ktoré môžeš získať požadované dáta, ale prístup do API si máš zaplatiť.

 
Nahoru Odpovědět
17.3.2020 12:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.