Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: OnclickFormulář

JavaScript JavaScript OnclickFormulář

Aktivity (1)
Avatar
Lordos
Člen
Avatar
Lordos:27.11.2013 8:26

Ahoj
Potřeboval bych poradit s funkcemi onclick v JS.
Mám formulář a potřeboval bych jenom když klikne na odeslat ( kde bude onclick) aby to přepsalo formulář třeba jen na <p> Není volný </p> Formulář najdete na http://coursinglovcistrapce.cz/treninky.php dole je to NIC formulář místo celého NIC a tlačítka by to mělo jen přepsat na není volný. Takže dole na sumbitu by měla být funkce onclick a tam by mělo být že ti přepíše. Nevím jak se ty funkce dělají, zkoušel jsem to najít ale nenašel. Jen tu funkci!
Díky všem co poradí.

 
Odpovědět 27.11.2013 8:26
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:27.11.2013 8:59

Předpokládám, že při kliknutí na tlačítko "Odeslat" se má někde na pozadí pomocí PHP skriptu ověřit zda ty vyplněný data jsou volný a podle toho vypsat závěr, že?
Takže nejlepší řešení asi přes Ajax.
Pokud jsem napsal správně to co chceš, tak dopíšu i zbytek :)

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 8:59
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lordos
Jiří Gracík:27.11.2013 9:00
(function( $ ) {
  $(function() {
    $("button").click(function () {
      // kód
    });
  });
})( jQuery );

U formuláře se spíš používá událost submit ;)

Nahoru Odpovědět 27.11.2013 9:00
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Lordos
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Lordos:27.11.2013 9:02

Ano tak by to mělo být zatím na tom pracuji.

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 9:02
Avatar
Lordos
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Lordos:27.11.2013 9:02

Zkusím to. Díky

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 9:02
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lordos
David Čápka:27.11.2013 9:04

I když by to v JS šlo přes AJAX, podle úrovně stránek spíše soudím, že nevíš, že se to musí dělat na serveru. Tam máš totiž data.

Nahoru Odpovědět 27.11.2013 9:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Honza Bittner:27.11.2013 9:16

dokonce existuje v jQuery fuknce .submit()
což bude pro tento účel nejlepší :)

http://api.jquery.com/submit/

Nahoru Odpovědět 27.11.2013 9:16
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lordos
Honza Bittner:27.11.2013 9:19

nauč se používat také google ....
stačilo zadat "jquery form send check" a najde ti to hned, také si prohlídni třeba API.

Nahoru Odpovědět 27.11.2013 9:19
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Lordos
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Lordos:27.11.2013 10:02

Ok díky ale kdybych věděl co chci tak to do googlu dám a je to ale jak můžu vědět že tam mám zadat jquery form send check když jsem tam zadával místo jquery javascript. Nó to je jedno. Ale stejně díky snad to dám nějak dohromady. :-)

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 10:02
Avatar
Lordos
Člen
Avatar
Lordos:27.11.2013 10:12

Jo ale ono to tam sice ukáže že to je Validated ale já potřebuju aby to místo něčeho napsalo něco. Nevím jak na to. Ale jak tam v tom formuláři je napsáno nic tak tam bych potřeboval to Validated nevíš jak na to ?? Nebo jak je v tomto co si poslal to Type 'correct' to validate. + ten input text a button tak místo toho text.

Editováno 27.11.2013 10:15
 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 10:12
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Jiří Gracík:27.11.2013 10:18

Přesně to jsem tam pod ten kód napsal, ale dobrý :D

Nahoru Odpovědět 27.11.2013 10:18
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Honza Bittner:27.11.2013 10:19

Sakra, ajo :D
Nevadí ;)

Nahoru Odpovědět 27.11.2013 10:19
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.