Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:10.11.2016 11:47

Ahoj je možné místo času exspirace určitých cookies nastavit aby se smazaly po opuštění stránky?

Editováno 10.11.2016 11:47
 
Odpovědět 10.11.2016 11:47
Avatar
Marian Benčat
Redaktor
Avatar
Marian Benčat:10.11.2016 14:40

Dříve to fungovalo tak, že session cookie (to co ty potrebujes) se automaticky mazaly se zavřeným prohlížeče, pokud si nenastavit expires. Pak přišli geniové z googlu a zavedly do svého browseru funkcionalitu, která umožňuje nastavit, že při zavření Chromu se tyto cookie i TAK uloží.

Je to taková ta volba "při zavření navázat tam, kde jsem skončil". Tuto demenci okopírovala i Mozilla a tudíž se nelze na cookie v tomto spoléhat.

Budes muset tedy šáhnout po jednom ze 2 řešení:

  1. Používat SessionStorage (tam by to neměl ani chrome zachovávat)
  2. Při přichodu na stránku to cookie vymazat sám .
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 10.11.2016 14:40
"C# 3.0 (2007) volal Java 8 (2014), že chce svoje featury zpět"
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Odpovídá na Marian Benčat
Maxy_obr:10.11.2016 14:48

Díky za odpověď, ta druhá možnost asi není možná když to mám na jedné stránce. Vypadalo by to asi takto:

smaž cookies

pokud není cookies proveď ...

zapiš cookies

a dělo by se to při každém refreši :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 10.11.2016 14:48
Avatar
Marian Benčat
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
Marian Benčat:10.11.2016 15:36

to je SPA?

Nahoru Odpovědět 10.11.2016 15:36
"C# 3.0 (2007) volal Java 8 (2014), že chce svoje featury zpět"
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.