Triko zdarma Triko zdarma
Pouze tento týden až 80 % sleva na vývoj webů v PHP.
Extra 10 % bodů navíc a tričko zdarma při zadání kódu "TRIKO10"
Avatar
Rancher Cz
Člen
Avatar
Rancher Cz:6.8.2018 11:07

Na mých stránkách přeskakuje indikátor, když chci změnit směr přehrávání..tj­.zmáčknu doprava snimek jde doprava, zmáčknu doleva snimek jde doprava a až po druhém zmáčknutí jde doleva a pak to už funguje..ale když chci zase změnit směr tak to zase blbne.. vyrobastraneklev­ne.cekuj.net

Chci docílit: Aby to fungovalo - nepřeskakovalo

 
Odpovědět 6.8.2018 11:07
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:6.8.2018 14:27

Jsem si tam pridal
.indic {display:inline-block; border:1px solid #f00; height:100px; width:100px; padding:10px;}

  • dal bych pryc var x=1
  • Ten kod mas spatne. Zkus si tam alertovat aktualni pozici, x, pred zmenou a po zmene.
  • zacinas slideindex=1, sliding(0); podminka 0>5 neplati, podminka 0<0 neplati, slideindex zustava 1 a to asi neni spravne
  • kdyz kliknes <<, tak do funkce posilas x=slideindex, slideindex=1, x=1, 1>5 neplati, 1<0 neplati, slideindex zustava 1, obarvi se 1. po ukonceni funkce se provede slideindex--. Cili, tlacitko << posune kurzor opacnym smerem, ale pri dalsim pouziti uz to funguje spravne

Doporucuji cele smazat a zacit znovu. (ten kod si nech nekde bokem, treba) Samotne podminky pro x a slideindex udelat v jine funkci. Abys nemel pohromade podminky + obarvovani. Neco jako:
x = podminky(x, 0, indic.length);

Editováno 6.8.2018 14:29
 
Nahoru Odpovědět 6.8.2018 14:27
Avatar
Rancher Cz
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Rancher Cz:6.8.2018 15:45

Nakonec jsem přidal do funkcí řádek

function plusslide()
{
slideindex++;
sliding(slideindex);
}

A obdobně jsem to přidal do minslide

A vše funguje

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2018 15:45
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:6.8.2018 15:51

funkce(++slide­index) dela totez

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2018 15:51
Avatar
Rancher Cz
Člen
Avatar
Rancher Cz:6.8.2018 22:02

Jenže to při zmacknuti započítalo hodnotu co mělo započítat predtim :-)

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2018 22:02
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:7.8.2018 10:51
a = 1;
alert(++a); // Vypise 2
alert(a++); // Vypise take 2, ne? Ale tys ocekavat 3, ze? Smula :)
Editováno 7.8.2018 10:51
 
Nahoru Odpovědět 7.8.2018 10:51
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.