Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Stránkování

JavaScript JavaScript Stránkování

Aktivity (1)
Avatar
švrčajs
Člen
Avatar
švrčajs:16. dubna 14:54

Zdravím, mám takový problém, jak vhodně implementovat stránkování na webu. Pomocí php si z databáze vytáhnu články, které potřebuji (podle kategorie článků) a uložím si je do polí. A tady končím :D ve webařině jsem uplný začátečník (html a css zvládám, částečně i php) a ani mě to moc nebaví, musím udělat jeden projekt skrz školu... Chtěl bych se zeptat na pár rad, ohledně řešení tohoto problému. Stránka je rozdělená na dvě sekce: nejčtenější články a všechny články, z toho jsem usoudil, že php můžu využít jen pro tahání dat, ale ne pro samotné přepínání obsahu stránky.

Tudíž jsem odhadl, že bude potřeba javascript, chtěl bych poprosit, jestli by mě někdo nasměroval, jak postupovat, při řešení

 
Odpovědět 16. dubna 14:54
Avatar
Robert Poč
Člen
Avatar
Robert Poč:18. dubna 13:56

Jde ti o načtení obsahu na pozadí přes AJAX. Dotaz je poněkud obecný, bez konkrétnějšího dotazu těžko radit, takže doporučuji prostudovat např. http://citron.blueboard.cz/…-zacatecniky, což by mělo pro rozjetí funkcionality naprosto stačit.

 
Nahoru Odpovědět 18. dubna 13:56
Avatar
Pavol Hejný
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na švrčajs
Pavol Hejný:18. dubna 14:52

Pokud to chceš udělat rychle a není pro tebe důležitá další udržitelnost použil jQuery nebo čistý javascript XMLHttpRequest.

Jinak je lepší jít buď cestou, že děláš stránku čistě a pořádně např. v PHP včetně stránkování bez Ajaxu. Nebo zvolit některý pořádný frontendový framework např. React+Redux.

A nebo ještě můžeš zkusit vyrobit stránku se stránkováním pomocí iframu, ale to je trochu prasárna.

Nahoru Odpovědět  ±0 18. dubna 14:52
http://pavolhejny.cz/
Avatar
švrčajs
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavol Hejný
švrčajs:21. dubna 11:32

Čistě v php to právě udělat nemůžu :/

 
Nahoru Odpovědět 21. dubna 11:32
Avatar
Jiří Fencl
Člen
Avatar
Odpovídá na švrčajs
Jiří Fencl:21. dubna 12:44

Ale pises

Pomocí php si z databáze vytáhnu články

tzn ze mas asi pristup k definici query. Kdyz si najdes, co dela offset a limit v sql query, tak mas skoro vyhrano. Pak staci spravne parametry v url a strankovac je na svete.

JavaScriptem samozrejme muzes omezit zobrazeni clanku na strance stejnym principem a ovladat strankovani bez znovunacitani, pripadne jak pise Pavol - udelat si AJAX rozhrani a nacitat jen potrebne clanky, akorat pises, ze jsi zacatecnik, tak bych sel tou prvni cestou

 
Nahoru Odpovědět 21. dubna 12:44
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.