Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
kxmx
Redaktor
Avatar
kxmx:23.8.2014 19:56

Zdravím, nemá někdo osvědčený způsob na zápis do souboru v javascriptu? Netvořím bankovní systém potřebuju to jen na jednorázovou demonstraci, takže je jedno jestli to bude fungovat nějak pofidérně.

 
Odpovědět
23.8.2014 19:56
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Tonda Kozák:23.8.2014 20:33

Nejde, JavaScript nemá přístup k souborům.

 
Nahoru Odpovědět
23.8.2014 20:33
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Jenkings:23.8.2014 20:35

popiš trochu na co by to bylo potřeba.

pokud například potřebuješ generovat save pro nějakou hru, tak je možné vytvořit soubor který pak uživateli nabídneš ke stažení. Ten by si po tom pro nahrání hry jen uploadoval svůj save

Nahoru Odpovědět
23.8.2014 20:35
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na kxmx
Michal Žůrek - misaz:23.8.2014 20:37

ano jde to, ale tak na půl slova, soubor můžeš k uživateli stáhnout, což je taková osekaná varianta.

var a = document.createElement("a");
a.download = "download";
a.href = "data v base64";
// document.body.appendChild(a); // některé prohlížee to potřebují v DOMu
a.click();
// document.body.removeChild(a); // viz předchozí komentář
 
Nahoru Odpovědět
23.8.2014 20:37
Avatar
kxmx
Redaktor
Avatar
kxmx:23.8.2014 20:43

mmm mam na disku nějakej soubor.json s daty jen pro simulaci jak se bude app chovat když odněkud dostane json a ještě jsem chtěl udělat "funkční" ukládací formulář který by jen do toho souboru.json napcal nová data... ale v podstatě to nehoří tak to hold bude uložené jen v proměnné

 
Nahoru Odpovědět
23.8.2014 20:43
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.