Klávesnice zdarma Klávesnice zdarma
Pořádné programy s pořádnou klávesnicí zdarma. Více zde
Pouze tento týden sleva až 80 % na C# .NET

Diskuze: Vkládání scriptů na konci stránky

JavaScript JavaScript Vkládání scriptů na konci stránky American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
pgarsky
Člen
Avatar
pgarsky:28.10.2018 13:24

-

Zkusil jsem: -

Chci docílit: Zdravím,
nikde jsem na přesné vysvětlení nikde nenarazil, tak se ptám tady. Z jakého důvodu se vkládá Javascript až na konec stránky před </body> ? Proč bych ho nemohl vložit do <head></head>?

Děkuji předem za odpovědi.

Odpovědět 28.10.2018 13:24
Pokud ti něco jde těžko, znamená to, že jdeš tou správnou cestou...
Avatar
Matúš Petrofčík
Překladatel
Avatar
Odpovídá na pgarsky
Matúš Petrofčík:28.10.2018 13:53

Je to preto, aby ti javascript v tom súbore nezablokoval načítanie zvyšku stránky.

Taktiež je to lepšie pre ten javascriptový kód, pretože nemusíš implementovať kontrolu, či už je daný element načítaný a zobrazený.

https://stackoverflow.com/a/30653102

Editováno 28.10.2018 13:55
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 28.10.2018 13:53
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
pgarsky
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
pgarsky:28.10.2018 15:36

Je to i včetně takových scriptů jako třeba Jquery?

Nahoru Odpovědět 28.10.2018 15:36
Pokud ti něco jde těžko, znamená to, že jdeš tou správnou cestou...
Avatar
Matúš Petrofčík
Překladatel
Avatar
Odpovídá na pgarsky
Matúš Petrofčík:28.10.2018 15:43

Ano, aj ja to tak mám, viz zdroják view-source:https://www.petrofcik.eu/ kde je jquery a potom custom js súbor na konci.

Idálne je, ak sa zo všetkých javascriptov stane 1 minifikovaný súbor :)

Nahoru Odpovědět 28.10.2018 15:43
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
pgarsky
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
pgarsky:28.10.2018 16:38

Když mám třeba postahované různé dlouhé Javascriptové aplikace, nebylo by celkem blbé je slučovat do jednoho souboru? Jak bych se v nich potom vyznal?

Nahoru Odpovědět 28.10.2018 16:38
Pokud ti něco jde těžko, znamená to, že jdeš tou správnou cestou...
Avatar
Vladislav Ladicky:28.10.2018 19:11

Nie je to s async a defer atribútmi už aj tak trochu jedno? Hlavne ak sa nepoužívajú staršie prehliadače ako IE9 a pod.? Lebo ja už vlastne neviem kam sa pripínajú, nechávam to na webpack.

 
Nahoru Odpovědět 28.10.2018 19:11
Avatar
Matúš Petrofčík
Překladatel
Avatar
Odpovídá na Vladislav Ladicky
Matúš Petrofčík:29.10.2018 0:44

Nechávaš to na Webpack, ale niekde ten dist generovaný Webpackom musíš nalinkovať nie?

Nahoru Odpovědět 29.10.2018 0:44
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Matúš Petrofčík
Překladatel
Avatar
Odpovídá na pgarsky
Matúš Petrofčík:29.10.2018 16:38

Pre vývoj máš samozrejme viacero menších súborov (či už vlastných alebo cudzích), v ktorých sa vyznáš.

Ak ideš apku vysadiť niekam na server, tak môžeš všetky potrebné súbory poskladať do jednoho a obsah minifikovať.

Vďaka jednomu súboru sa môže stránka načítať do použiteľného stavu rýchlejšie, pretože sa sťahuje len 1 súbor a nie 5+ súborov. Minifikovanie šetrí napr. mobilné dáta.

Vo výslednom súbore sa vyznať nemusíš, ten je určený pre prehliadače.

Nahoru Odpovědět 29.10.2018 16:38
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
patrik.valkovic:29.10.2018 16:57

No hlavně když už máš jenom jeden soubor tak ho vložíš jako defer async a je ti jedno kde jej načteš.

Nahoru Odpovědět  +1 29.10.2018 16:57
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Matúš Petrofčík
Překladatel
Avatar
Nahoru Odpovědět 29.10.2018 17:32
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Vladislav Ladicky:29.10.2018 19:57

Tak ani na tomto si nie som istý, že ešte záleží. Myslím, že nad http2 sa to stiahne paralelne, nie jeden po druhom...

Ako som si túto otázku prečítal, uvedomil som si, že sa vlastne už dlhšiu, odkedy používam webpack s babel, cli scaffolding a pod., ani len nestarám kde a ako sa mi JS pripája. Všetko čo ma zaujíma je, čo mi povie napríklad gtmetrix. Ale kde presne mám JS pripojený ani len neskúmam...

 
Nahoru Odpovědět 29.10.2018 19:57
Avatar
pgarsky
Člen
Avatar
pgarsky:29.10.2018 21:53

Děkuji za všechny odpovědi :)

Nahoru Odpovědět 29.10.2018 21:53
Pokud ti něco jde těžko, znamená to, že jdeš tou správnou cestou...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.