Pouze tento týden sleva až 80% na e-learning týkající se Kotlinu
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
Kotlin week
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:12.4.2013 23:03

Ahoj .. chtěl bych se zeptat zda-li by mi někdo poradil jak uložit obrázek do .ico ... jednotlivé pixely budu brát z divů ..

Alespoň kdyby mě někdo navedl jak se to dělá (na obrázku 2x2 třeba .. :D) .. pak už si poradím, ale z těch pár návodů na internetu co jsem našel jsem to nepochopil .. :)

výsledek by měl být v jQuery .. :)

Odpovědět
12.4.2013 23:03
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
TomBen:12.4.2013 23:38

Já teda asi neporadím, co přesně máš udělat, ale na rootu jsem našel
velice přehledný popis struktury formátu jestli ti to k něčemu bude. :-)

http://www.root.cz/…-format-ico/

Nahoru Odpovědět
12.4.2013 23:38
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:13.4.2013 9:21

No z toho stejně moc nechápu jak se to ukládá :D ...

Chtěl bych prostě uložit do .ICO a .PNG pomocí jQuery ale nemám tušení jak ;)

Nahoru Odpovědět
13.4.2013 9:21
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět
13.4.2013 10:21
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Drahomír Hanák:13.4.2013 10:32

Můžeš vygenerovat data URL. Musíš si to ale nejdřív nakreslit na canvas.

var dataUrl = canvas.toDataUrl('image/png');

Pak můžeš data URL použít třeba v atributu src u <img>.

 
Nahoru Odpovědět
13.4.2013 10:32
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Honza Bittner:13.4.2013 10:34

to bude asi dobré .. a CANVAS mohu používat jako náhled co .. ?

(u http://makeicon.ihobi.cz/)

Nahoru Odpovědět
13.4.2013 10:34
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Honza Bittner:14.4.2013 17:27

dá se dataUrl použít jako

var canvas = $('#platno').get(0);
var dataUrl = canvas.toDataUrl('image/png');
$('#mujobrazek').css('background',"url(" + dataUrl + ")")

? :)

Editováno 14.4.2013 17:28
Nahoru Odpovědět
14.4.2013 17:27
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Drahomír Hanák:14.4.2013 17:30

Jo, data URL můžeš použít i v CSS.

EDIT: K tvojí předchozí otázce: Můžeš to kreslit klidně přímo na canvas :) Nebo to tam prostě překreslit. Jinak promiň, že odpovídám tak pozdě. Mám trochu víc práce.

Editováno 14.4.2013 17:31
 
Nahoru Odpovědět
14.4.2013 17:30
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Honza Bittner:14.4.2013 17:31

Tak to jdu zkusit no :) .. snad mi to výjde :)

Nahoru Odpovědět
14.4.2013 17:31
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Honza Bittner:14.4.2013 18:02

No tak to tu zkouším ale nejde mi to .. :/

$('#mojepng').src = canvas.toDataURL('image/png');
$('#mojepng').src = 'ahoj';

ale nic mi to nezmění ...
dělám něco špatně .. ? :)

(http://makeicon.ihobi.cz/)

Editováno 14.4.2013 18:03
Nahoru Odpovědět
14.4.2013 18:02
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Drahomír Hanák:14.4.2013 18:09

Výraz:

$('#mojepng')

vytvoří objekt jQuery. Vlastnost src je na objektu HTMLElement. Buďto nastavíš atribut src přes metodu jQuery.attr() nebo přímo na objektu HTMLElement:

$('#mojepng').attr('src', dataUrl);
// (V tomhle případě) to samé
$('#mojepng').get(0).src = dataUrl;
// Ekvivalentní zápis v jQuery
$('#mojepng')[0].src = dataUrl;
// a to je to samé jako
document.getElementById('mojepng').src = dataUrl;
Editováno 14.4.2013 18:10
 
Nahoru Odpovědět
14.4.2013 18:09
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Honza Bittner:14.4.2013 18:17

oo .. děkuju :)

asi jsem se chybně domníval že

document.getElementById('mojepng').src = dataUrl;
//je stejné jako
$('#mojepng').src = dataUrl;

tak díky za vysvětlení :) .. jdu to zkusit

Nahoru Odpovědět
14.4.2013 18:17
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:14.4.2013 18:27

tak super ... s menší úpravou to funguje .. díky moc :)

Nahoru Odpovědět
14.4.2013 18:27
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.