Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
discount week 80 + hiring
Avatar
Jan Dvořáček:13.6.2016 22:43

Dobrý den. Potřeboval bych poradit, jak na zmáčknutí mezerníku posunout žlutý blok na šedou plošinu a zároveň blok vyřadit z booleanu, aby se dále nehýbal do stran. Přikládám náhled "hry" a můj dosavadní způsob zapojená mezerníku. Děkuji za váš čas.


window.addEven­tListener('ke­ydown', moveSelection);
}
function spaceBarPressed() {
var element = document.getE­lementsByName("blok0");
element.style.top = parseInt(elemen­t.style.top) + 25 + 'px';
}
function moveSelection(evt) {
switch (evt.keyCode) {
case 32:
spaceBarPressed();
break;
}
};

Odpovědět
13.6.2016 22:43
You're never too old to learn something stupid
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Dvořáček
David Hynek:13.6.2016 23:56

Jen v rychlosti, už se mi chce spát :)

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
  <title>Hra</title>
  <style>
  * {padding: 0; margin: 0;}
  #kostka {width: 48px; height: 48px; background: #0f0; border: 1px solid #000; position: absolute; top: -1000px; left: -1000px;}
  #plosina {width: 100px; height: 28px; background: #009; border: 1px solid #000; position: absolute; top: -1000px; left: -1000px;}
  </style>
  </head>
  <body>
    <div id="kostka"></div>
    <div id="plosina"></div>

  <script>
  var w = window.innerWidth;
  var h = window.innerHeight;
  var plosina_l = (w-100)/2;
  var kostka = document.getElementById("kostka");
  var plosina = document.getElementById("plosina");

  document.onkeydown = function(e) {
  var event = window.event || e;
  var kod = event.keyCode;
  if(kod == 32) kostka.style.top = (h-90)+"px";
  if(kod == 37 && plosina_l > 100) plosina_l -= 50;
  if(kod == 39 && plosina_l < (w-150)) plosina_l += 50;
  plosina.style.left = plosina_l+"px";
  }

  window.onload = function()
  {
   kostka.style = "top: 30px; left: 100px;";
   plosina.style = "top: "+(h-40)+"px; left: "+plosina_l+"px;";
  }
  </script>
  </body>
</html>
Editováno 13.6.2016 23:58
Nahoru Odpovědět
13.6.2016 23:56
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:14.6.2016 0:03

a k tomu tvému:

var element = document.getE­lementsByName("blok0"); <-- Elements, jde tedy o pole elementů název musíš doplnit ještě o číslo pořadí elementu. Tedy asi document.getE­lementsByName("blok")[0]

Nahoru Odpovědět
14.6.2016 0:03
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.