Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Raiper34
Redaktor
Avatar
Raiper34:21.3.2014 14:28

Zdar, tak po velmi dlhej dobe som sem zavital. Mam problem s basho. Robim projekt do skoly. Pisem bash v gedit ale skusal som vsetko mozne, na mojom linuxe mi proste nebere niektore konstrukcie ako napr priecinok=${@: -1} kamarat ma rovnaky linux ako ja rovnaky editor rovnaka konstrukcia a vsetko mu funguje, jendoducho mi pise "${@: ...}: Bad substitution" skusal som vsemozzne variacie (so zatvorkami, s uvodovkami jendymi druhumi...) na to ale nic nefunguje, a to mi robi pri viacero prikazov napr aj pri pole=($(objdump -d -j .text $priecinok | grep "<.>:" | sed 's/.<' | sed 's/>.*')) , preto to robim cele na skolskom stroji, kde to funguje avsak vsetko ako ma (na stroji kde sa bude kontrolovat) ale teraz som to vyskusal na inom type skolskeho stroja a rovnaka chyba ako u mna, absolutne nechapem preco by to nemalo ist...

Odpovědět 21.3.2014 14:28
Posledná vydaná hra: http://www.islandsoft.cz/index.php?art=hra-akcna-space-resistance
Avatar
Odpovídá na Raiper34
Libor Šimo (libcosenior):21.3.2014 16:03

Možno sa mýlim, ale nebude to verziou bash-u?

Nahoru Odpovědět 21.3.2014 16:03
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
TsukiRa
Člen
Avatar
TsukiRa:22.3.2014 12:13

Nespouštíš to v bashi... ksh, dash aj. takovou subsituci neumí.

Na začátku skriptu musí být

#!/bin/bash

nebo

#!/usr/bin/env bash

a nebo to spusti takto:

bash skript.sh arg1 arg2
Editováno 22.3.2014 12:16
Nahoru Odpovědět  +1 22.3.2014 12:13
Někdy je lepší zůstat v pondělí v posteli než celý týden ladit pondělní kód.
Avatar
TsukiRa
Člen
Avatar
Odpovídá na Raiper34
TsukiRa:22.3.2014 12:17

Oh... nedal jsem to jako odpověď :(

Nahoru Odpovědět 22.3.2014 12:17
Někdy je lepší zůstat v pondělí v posteli než celý týden ladit pondělní kód.
Avatar
Eldan
Člen
Avatar
Eldan:22.3.2014 20:26

Zkus zkontrolovat jestli používáš správný charset. Vím že to zní zvláštně, ale např. Winovský batch s tím občas problémy má.

Nahoru Odpovědět 22.3.2014 20:26
Unobfuscated executable == free source code
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.