Avatar
universalsevo:18.2.2015 12:15

Ahojte, predom sa ospravedlňujem ale som v PHP a databázach fakt začiatočník. Chcel by som aby mi nejaká dobrá duša vysvetlila ako dať každý článok na vlastnú url, proste tie url adresy. Vôbec sa mi to nedarí aj keď idem podľa tutoriálu tu na dev booku. Chcem aby som vedel vyťahovať dáta z databázy a zobrazili sa na vlastnej url adrese. ďakujem

 
Odpovědět 18.2.2015 12:15
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Michal Šmahel:18.2.2015 13:22

Myslím, že tady v tutoriálech to funguje tak, že při vytváření se zadává url a tu pak volá příslušný kontroler. Takže si v databázi musíš do tabulky s články přidat url. Pak si nastavíš, že když je URL www.domena.cz/clanek, vezme se parametr clanek a ten se vyhledá v databázi pomocí toho url článku.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 18.2.2015 13:22
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel
universalsevo:18.2.2015 13:39

Ok tak dajme tomu že mám databázu a v nej data: nazov, url, text. Na webe mám nejaký formulár do ktorého sa tieto hodnoty vložia a odošlú do databázy. Teraz keď to chcem zobraziť tak kód bude aký?

$query = $pdo->prepare('SELECT * FROM clanky WHERE url = ?');
$clanok = $query->execute(arra­y($url);
header('Location: nieco.sk/index­.php?url= $url') tento asi nie :)

 
Nahoru Odpovědět 18.2.2015 13:39
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
IT Man:18.2.2015 14:59

Začněte už zakládat fóra s nadpisem, takhle Vám nikdo neporadí. ;)

Nahoru Odpovědět  +2 18.2.2015 14:59
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Michal Šmahel:18.2.2015 15:12

Nejdřív si zjistíš, jaký parametr máš v URL.

$url = $_SERVER['REQUEST_URI'];
$parametry = str_replace("/", "", $url);

Pak si jen necháš vypsat článek s url=$parametry (musíš přes ?, tady to je pro ukázku).

Nahoru Odpovědět 18.2.2015 15:12
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.