dodání ihned! nové
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. Zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
PHP week
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:20.8.2016 14:27

Ahoj.

Mám na základech zdejšího MVC vybudovaný vlastní RS. Normálně vždycky admin běží na domeně admin.domena.cz, avšak nyní mám pouze jednu složku na FTP, žádné www a možnost vytvoření další. Chtěl jsem do adresářové struktury MVC webu vložit složku admin s vlastní MVC strukturou. Ale nefunguje to - nečekaně :/

Nevíte, jestli se to dá nějak vyřešit? Mám složku s webem kde jsou modely, pohledy a kontrolery a na stejné úrovni těchto komponent mám i složku admin a v ní znovu tyto tři složky.

Díky za rady! :)

 
Odpovědět
20.8.2016 14:27
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Daniel Vítek:20.8.2016 15:25

Záleží, co myslíš "vlastní MVC strukturou". Pokud tam chceš vložit další samostatnou aplikaci, teoreticky by mělo stačit upravit htaccess. Pokud to chceš napojit na existující, pak musíš upravit router a případně autoloader.

Nahoru Odpovědět
20.8.2016 15:25
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Michal Kuba:20.8.2016 18:55

Vychází to ze zdejšího MVC. Htaccess je stejné a struktura dalších routrů atd.. Spíše jsem kompletně překopal funkce, nechal si udělat grafiku atd.. Takže pokud mám na jedné urovni složku kontrolery, modely a pohledy pro web a na stejnou uroven dám admin a dovnitř stejnou MVC strukturu, stačí nějak upravit htaccess?

Pokud ano, navedli byste mě zhruba, jak ho upravit? Co tam přidat, aby složka "admin" se zapínala jako domena.cz/admin/prih­laseni atd?

 
Nahoru Odpovědět
20.8.2016 18:55
Avatar
mayo505
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
mayo505:20.8.2016 19:34

No ono by to teoreticky fungovať malo - aspoň u normálnych frameworkoch to tak zvykne fungovať.
.htaccess by mal volať ten najbližší čiže ak mám url domena.com/admin a v admin zložke je htaccess mal by sa použiť ten - a ten by potom mal ukazovať na veci v tej zložke.
Zišlo by sa viac informácii, že AKO to nefunguje. Viem, že niektoré hostingy vyhodili iba 500 chybu bez viac informácii čo nie je veľmi užitočné, ale na lokále by to malo byť rozumnejšie.

 
Nahoru Odpovědět
20.8.2016 19:34
Avatar
Patrik Valkovič
Člen IT Redactor Gang
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Patrik Valkovič:20.8.2016 20:00

Máš prakticky dvě možnosti. Buď upravíš .htacess nebo přesměrovat z původního indexu. S tím .htaccess je to efektivnější, protože si to zpracuje sám webový server a nemusíš do toho tahat PHP. Struktura .htaccess je ovšem, řekněme, pofiderní a vyznat se v tom není až taková sranda. Pokud bys to chtěl použít jako přesměrování, tak v index.php dáš někde na začátek

if(substring($_SERVER["REQUEST_URI"],0,6)=='/admin')
     include "admin/index.php"
else
    //zbytek stránky

a teoreticky by to mělo fungovat

Nahoru Odpovědět
20.8.2016 20:00
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Jan Poláček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Jan Poláček:20.8.2016 20:01

Myslím si, že by ti to (administraci) měl řídit jen další kontroler,

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
20.8.2016 20:01
Instrukce na adrese 0x77104f29 odkazovala na adresu paměti 0x00000014. S pamětí nelze provést operaci: written.
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
Michal Kuba:20.8.2016 21:12

No.. substring je nedefinovaná funkce, v PHP je pouze substr.. Avšak když zadám za lomítkem admin, stejně mi to hodí chybovou stránku..

 
Nahoru Odpovědět
20.8.2016 21:12
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Poláček
Michal Kuba:20.8.2016 21:14

Jako jo, kdyby to bylo jen /admin a jediná stránka, tak pohoda.. ale můj admin je vlastně několik stránek.. vše se chová jako normální stránka, jen to vyžaduje přihlášení.. jinak mám normálně layout a o do něj se vkládá každá podstránka zvlášť..

 
Nahoru Odpovědět
20.8.2016 21:14
Avatar
Ondřej Štorc
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Ondřej Štorc:21.8.2016 2:06

Tak si udělej v routovacim kontroleru podmínku ze pokud je první parametr v URL "admin" tak se místo standardního routovaciho kontroleru pozije třeba AdminRouteCon­toller...

Nahoru Odpovědět
21.8.2016 2:06
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Michal Kuba:21.8.2016 22:16

Zkusil jsem tam dát tu podmínku a pokud je splněna, měl by se includovat index.php ze složky admin. Ale ta podmínka se zjevně ani nechce splnit, protože když si zkouším vypsat něco, jen pokud je podmínka splněna, stejně to nic neudělá..

Prosím, nemáte někdo nějaký návod, který jste sami aplikovali, nebo jak byste to udělali, pokud chci v MVC struktuře zprovoznit složku admin s vlastní MVC? Aby to fungovalo vlastně jako WP - normálně je za adresou wp-admin/nejaka_stran­ka.php ..
Předem moc díky! :)

 
Nahoru Odpovědět
21.8.2016 22:16
Avatar
Patrik Valkovič
Člen IT Redactor Gang
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Patrik Valkovič:21.8.2016 22:23

Návodů jsme ti tu řekli několik. Víc ti nikdo neporadí, když máš vlastní framework napsaný. Kdyby jsi použil již existující, je to něco jiného, ale takhle nikdo neví, co tam vlastně všechno máš....

Nahoru Odpovědět
21.8.2016 22:23
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Daniel Vítek:22.8.2016 2:04

Spíš si znovu projdi ty tutoriály a přečti si, co všechno kde dělá a proč to tam je. Přijde mi, že sis prostě stáhnul redakční systém, dodělal tam pár věcí, a netušíš jak vlastně funguje.

Nahoru Odpovědět
22.8.2016 2:04
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Poláček
Michal Kuba:22.8.2016 13:27

Jasně, celou dobu jsem nad tím přemýšlel jinak.. Udělám si kontroler admin a odtam budu odkazovat na různý jiný pohledy a jiný layouty.. Jen to bude trochu plný podmínek ale tak to zvládnu nějak :D

 
Nahoru Odpovědět
22.8.2016 13:27
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.