Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Michal Žůrek (misaz):15.1.2014 14:15

Ahoj,
narazil jsem na problém autoloaderu. Nefunguje když poprvé nevytvářím objekt, ale volám statickou metodu. Nevíte někdo jak je to s tím?

Odpovědět 15.1.2014 14:15
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Martin Konečný (pavelco1998):15.1.2014 14:23

Jak vypadá tvůj autoloader? Mně to funguje bez problému.

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:23
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Michal Žůrek (misaz):15.1.2014 14:26

Zkoušel jsem dva:
varianta 1

function __autoload($class) {
    require_once("clases/$class.php");
}

varianta 2

function loadClass($trida) {
        require("clases/$trida.php");
}
spl_autoload_register("loadClass");
Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:26
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Martin Konečný (pavelco1998):15.1.2014 14:29

Hm, tak v tom chybu nevidím. Co ti to hlásí? Máš ho vytvořený před tím, než používáš nějakou třídu?

Autoloader mám prakticky stejný a volání třeba Localization::DE­FAULT_LANGUAGE mi funguje bez problému.

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:29
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Michal Žůrek (misaz):15.1.2014 14:31

Autoloader je úplně na začátku souboru index. Hodí mi to:

Fatal error: Call to undefined method xxx::yyy() in zzz.php on line 11
Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:31
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Martin Konečný (pavelco1998):15.1.2014 14:34

Pak by to ale měla být chyba ve volání metody, ne v načtení třídy. To by pak hlásilo error, že neexistuje třída.

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:34
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Maršálek:15.1.2014 14:35

Tak chyba je asi v tom, že "xxx" != "zzz".

 
Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:35
Avatar
Odpovídá na Michal Maršálek
Michal Žůrek (misaz):15.1.2014 14:59

xxx je stejné jako zzz chyba při nahrazování zástupných písmen, moje chyba.

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:59
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Michal Žůrek (misaz):15.1.2014 15:23

aho jo, byl překlep v názvu té metody.

Nahoru Odpovědět  +1 15.1.2014 15:23
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Nahoru Odpovědět 15.1.2014 16:28
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.