Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akce až 50 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací:
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Slevovy týden 3/50
Avatar
Neaktivní uživatel:12.5.2013 17:43

Ahoj, potřeboval bych trochu poradit.
Mám pole a v něm hodnoty, které potřebuji upravit.
Hodím příklad:

$pole = array("cervena","bila","modra");

a upravovat

$barva1 = str_replace("cervena",'<span style="color: red; font-weight: bold;">cervena</span>',$PostText);

Jak udělat abych to nemusel vše vypisovat (polí mám víc a jsou větší) ?
Vím že to půjde nějak třeba přes FOR, ale nepřišel jsem na to jak..

Odpovědět
12.5.2013 17:43
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:12.5.2013 17:49

str_replace pracuje i s poli pro vzorky a náhrady. Cyklus na to nepotřebuješ.

Nahoru Odpovědět
12.5.2013 17:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Neaktivní uživatel:12.5.2013 17:50

nějaká ukázka ? :)

Nahoru Odpovědět
12.5.2013 17:50
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:12.5.2013 17:57

Teď to nemám jak vyzkoušet, takže střílím od pasu:

<?php
$pole = array("cervena", "bila", "modra");
$nahrada = array(
   '<span style="color: red; font-weight: bold;">cervena</span>',
   '<span style="color: white; font-weight: bold;">bila</span>',
   '<span style="color: blue; font-weight: bold;">modra</span>');

$barva1 = str_replace($pole, $nahrada, $PostText);
Nahoru Odpovědět
12.5.2013 17:57
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Neaktivní uživatel:12.5.2013 18:01

no, ale musím vypisovat to $nahrada, já myslel něco jako... napíšu ukázku ale bude to blbost :D

$pole = array("cervena", "bila", "modra");

for($I = 0;$I < count($pole)+1;$I++)
{
str_replace($pole[$I], '<span style="color: red">' . $pole[$I] . '</span>', $PostText);
}
Nahoru Odpovědět
12.5.2013 18:01
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:12.5.2013 18:06

Takové cykly už na mě nezkoušej :)

Myslíš si, že jsem ty 3 řádky poctivě psal? Jestli chceš, tak si ty texty vygeneruj funkcí sprintf() ve funkci array_map()

Nahoru Odpovědět
12.5.2013 18:06
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.