Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
C# week
Avatar
wimpy
Člen
Avatar
wimpy:11.10.2013 22:53

Ahoj. Mám přání něco vypsat, pokud prohlížeč bude IE. Zkouším to níže uvedenou podmínkou a samozřejmě mi to nefunguje:( A tak mi nezbývá než zase požádat o radu. Předem za ni děkuji.
if (StrPos($HTTP­_USER_AGENT, 'IE')) { echo('(yyyy-mm-dd)'); };

 
Odpovědět
11.10.2013 22:53
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:11.10.2013 23:30

tak už od pohledu mi tam nesedí ten poslední středník za }. nereaguje to, hází to chybu? popiš to to (ne)dělá...

Nahoru Odpovědět
11.10.2013 23:30
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
wimpy
Člen
Avatar
Odpovídá na Snorlax
wimpy:11.10.2013 23:42

Ty středníky už jsem tam dával z nouze. Nedělá to nic, nehází to žádnou chybu.

 
Nahoru Odpovědět
11.10.2013 23:42
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:12.10.2013 0:49

možná si zjisti co obsahuje ten StrPos abys věděl s čím vůbec pracuješ.
a tady jsem našel můj zdroj kterym sem to řešil a funguje

<?php
echo "<meta charset='UTF-8'>Používaný prohlížeč: ";
if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'IE'))
{
echo "IE";
}
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Chrome'))
{
echo "Chrome/Opera";
}
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Firefox'))
{
echo "Firefox";
}
else
{
echo "neznámý";
}
?>

tehdy jsem neznal switch tak sorry za ten prasáckej zápis

Editováno 12.10.2013 0:52
Nahoru Odpovědět
12.10.2013 0:49
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
wimpy
Člen
Avatar
Odpovídá na Snorlax
wimpy:12.10.2013 0:59

Funguje. Vřelé díky.

 
Nahoru Odpovědět
12.10.2013 0:59
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na wimpy
Snorlax:12.10.2013 1:01

neni zač...

Nahoru Odpovědět
12.10.2013 1:01
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar

Člen
Avatar
:12.10.2013 7:38

Kdyby něco, tak jsem si všimnul, že tam máš

$HTTP_USER_AGENT

místo

$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']
 
Nahoru Odpovědět
12.10.2013 7:38
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Michal Žůrek - misaz:12.10.2013 7:40

mám takový pocit, že by toto switchem udělat nešlo. V každé podmínce voláš funkci z jinými parametry.

 
Nahoru Odpovědět
12.10.2013 7:40
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Snorlax:12.10.2013 10:35

to je vlastně taky pravda :D

Nahoru Odpovědět
12.10.2013 10:35
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.