Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: dobrý tutoriál pro Eclipse?

PHP PHP dobrý tutoriál pro Eclipse? American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Richard:3.11.2016 17:46

Začal jsem používat Eclipse jako IDE pro PHP - neznám jiné. Umí někdo kdo Eclipse používá poradit nějaký odkaz na dobré tutoriály - angličtina v pohodě. Např. teď bych potřeboval nějaký návod jak řešit synchronizaci lokálně uloženého projektu s dev serverem (přes FTP třeba). Díky předem za rady. Richard

 
Odpovědět 3.11.2016 17:46
Avatar
Jindřich Máca
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Richard
Jindřich Máca:3.11.2016 18:18

Ahoj, můžu se zeptat, proč sis vybral zrovna Eclipse IDE? Osobně proti tomu rozhodnutí nic nemám, ale když tedy, jak sám píšeš, neznáš žádné jiné IDE, není lepší udělat si před tím nějaký průzkum, co se vlastně nabízí za možnosti a vybrat si to, co Ti bude nejvíce vyhovovat? :)

Druhá věc je, že pro vývoj na externím serveru je asi nejlepší používat nějaký verzovací systém (např. Git) s automatickou integrací, či pouze deployem. Je to z toho důvodu, že i když se jedná o DEV server, stejně by tam měl jít pouze funkční, nejlépe i otestovaný kód, aby jsi "nekazil" práci ostatním a pouze testoval projekt jako celek. Stejně tak pomocí verzování můžete v týmu efektně integrovat změny. Práce s verzovacím nástrojem se pak samozřejmě dá řešit i ze samotného IDE. Pakliže ale nepotřebuješ nic z toho nebo na projektu pracuješ sám, pak vlastně není potřeba ani DEV server, stačí vývoj přímo na serveru lokálním a občasné ruční nasazení nové funkční verze na produkci. ;)

Vím, že jsem neodpověděl přímo na Tvoji otázku, ale přesto jsem Ti chtěl alespoň nějak pomoci a naznačit, jakým směrem by ses měl při vývoji ubírat...

 
Nahoru Odpovědět 3.11.2016 18:18
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Jindřich Máca
Richard:3.11.2016 19:13

Ahoj, díky za informace.

proč eclipse: Prostě se mi zdál příjemný, na dlouhé zkoumání který je nejlepší, zas tolik času nemám, tak jsem googlil co doporučují v zahraničí, zkoukl na webu užší výběr , jeden jsem vybral (subjektivně se mi líbil Eclipse, přiznávám) a pak si zkusil Eclipse nainstalovat a začít používat. Celkem rychle se ukázalo, že mi to dává pozitiva (jestli i sociální jistoty, to se ještě uvidí :-) ) proti stávajícímu stavu. A tak jsem v tom začal psát. A zatím jsem spokojený.

Co se týče dev serveru. Chtěl jsem si zjednodušit práci. Teď to jiným FTP aktualizuji ručně a není to moc praktické, lepší by bylo to jednoduše uložit v Eclipse a tím by se to automaticky synclo s tím, co je na mém lokálním dev serveru (Linux based localhost - jiný než můj ntb).

Ohledně GIT - to bude následovat.

Zatím nejsem součástí větších sw týmů, takže mi tohle stačí.

 
Nahoru Odpovědět 3.11.2016 19:13
Avatar
Jindřich Máca
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Richard
Jindřich Máca:3.11.2016 19:25

Dobře no, tak pokud jsi spokojený, je to OK. :) Každopádně ten upload na FTP se v Eclipse standardně řeší přes tzv. Target Management a oficiální tutoriál k tomu najdeš tady - http://www.eclipse.org/…al/index.php ;)

 
Nahoru Odpovědět 3.11.2016 19:25
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Jindřich Máca
Richard:3.11.2016 21:28

OK. Diky, mrknu.

 
Nahoru Odpovědět 3.11.2016 21:28
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.